Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.859
% 2.57
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.859
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

TRON Mucidi, Bu 2 Kripto Paraya Yüzmilyonları Akıttı!

TRON kurucusu Justin Sun tarafından desteklenen TRON DAO gün içinde 2 kripto para birimine yüzmilyonlar akıttı.

Tron DAO 600 milyon TRX ve 500 BTC satın aldı

Tron Network’ün arkasındaki merkezi olmayan otonom organizasyon Tron DAO, Çinli gazeteci WuBlockchain’e göre sırasıyla 45 milyon dolar ve 15 milyon dolar değerinde 600 milyon TRX ve 500 BTC aldı. Terra’nın UST mekanizmasına benzer şekilde, Tron’un USDD stabilcoin’i Bitcoin ve TRX ile destekleniyor; bu, piyasa Terra ile zaten tatsız bir durum gördüğünden, stablecoin istikrarının şüpheli bir yolu olabilir…

LUNA ve UST’de neler oluyor?

coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, lider kripto para borsası Binance, LUNA ve UST çekimlerinin ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını açıkladı. Kripto topluluğu Terra’nın stablecoin’i Terra USD’yi (UST) dolara endeksli tutma fiyaskosunu atlatmaya çalışırken, Binance bir süreliğine LUNA ve UST çekim işlemlerini durdurmayı planlıyor.

Bunun ötesinde daha ilginç gelişmelerde yaşandı. Stablecoin UST’yi kurtarmak için çılgınca bir çaba, Luna Foundation Guard’ın (LFG) 750 milyon BTC rezervini kullanmasıyla sonuçlandı. Bu esnada, Binance’deki BTC/UST paritesi kararsız davranmaya başladı ve 42.000 doların üzerine çıkarak diğer Bitcoin dolar piyasaları 30.000 doları korumak için mücadele etti. Terra’da tam bir erime söylentileri sosyal medyada hızla yayılmaya devam ederken, firmanın kurucu ortağı Do Kwon, toplu BTC likidite enjeksiyonunu açıkladıktan sonra sakin kaldı.

Kwon, Terra’nın beklenmedik durum önlemlerinin nihayetinde kripto endüstrisinin en büyük merkezi olmayan USD stablecoin’inin daha büyük bir merkezsizleşmesine yol açacağını savunuyor. Twitter’dan şunları söylüyor:

Nefret edenler bunu merkezileşme için eleştirecekler ve şimdilik haklılar. LFG_Reserve, UST’ı daha sağlam hale getirdi, ancak aynı zamanda geçici olarak daha merkezi hale getirdi.

Sonuç olarak, BitInfoCharts’tan gelen veriler, Luna Foundation Guard’ın (LFG) cüzdan bakiyesinin 70.000 BTC’den veya 2.23 milyar dolardan 0 BTC’ye düştüğü doğruluyor. LFG, daha önce sahip olunan BTC’nin tamamının satılmadığını öne sürdü ve topluluğu güncelleme sözü verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir