Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.074
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.074
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Transit Swap, Çalınan Fonun Yüzde 70’ini Geri Aldı

Transit Swap, dün uğradığı saldırının üzerinden çok geçmeden çalınan fonun yüzde 70’ini kurtarmayı başardı.

Dün, merkeziyetsiz borsa (DEX) Transit Swap, bilgisayar korsanının dahili bir hatayı kullanarak saldırmasının ardından yaklaşık 23 milyon dolara yakın bir para kaybetti. Birkaç Blockchain güvenlik şirketinin attığı hızlı adımlarla Transit Swap’ın saldırıda kaybettiği paraların bir kısmı geri alınabildi.

Transit Swap, Fonunun Yüzde 70’ini Kurtardı

Transit Swap, bir bilgisayar korsanının 1 Ekim’de bir takas sözleşmesindeki dahili bir hatayı kullanmasının ardından 23 milyon dolara yakın bir fon kaybetti. Bunun ardından Transit Finance ekibinin yanı sıra güvenlik şirketleri Peckshield, SlowMist, Bittrace ve TokenPocket‘tan hızlı bir tepki vererek saldırganın peşine düştüler.

Bilgisayar korsanının IP’sini, e-posta adresini ve ilişkili zincir adreslerini çıkarmayı başaran ekip, saldırıdan 24 saatten kısa bir süre sonra, çalınan varlıkların yüzde 70’ini geri aldı. Paralar iki adrese aktarıldı ve iade edilen miktarın 16.2 milyon dolara eşit olduğu belirtiliyor.

BscScan ve EtherScan‘a göre bu fonlar, 4.2 milyon dolardan 3.180 Ether (ETH), 2 milyon dolardan 1.500 Binance-Peg ETH ve 14,2 milyon dolardan 50.000 BNB şeklinde geldi.

Şu anda ortak çalışan güvenlik şirketleri ve proje ekipleri, bilgisayar korsanlığı olayını takip ediyor. Bilgisayar korsanıyla e-posta ve zincir içi yöntemlerle iletişim kurmaya devam eden ekip, daha fazla varlığı kurtarmak için çalışmaları sürdürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir