Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.775
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.775
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Toplam kripto para sayısı 20.000’in üzerine çıktı

Özellikle son bir aydır zorlu bir süreç geçiren kripto paralar, yatırımcılara da zorlu anlar yaşatıyor. Ancak buna rağmen, kripto paraların toplam sayısı da her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Şu anda kripto para sayısı 20.000’i aşmış durumda.

Kripto para sayısı her geçen gün artıyor

2008 yılında Bitcoin’in ilk whitepaper’ını yayımlaması ile doğan kripto para sektöründe coin sayısı hızla arttı. Bitcoin’in kaynak koduna benzer bir kodla çıkan Litecoin (LTC), beraberinde pek çok altcoinin de ortaya çıkmasına sebep oldu.

Bitcoin başta olmak üzere, kripto paralar açık kaynak kodlu yazılımlardır. Bu sebeple bu kaynak kodlarını kolaylıkla kopyalayıp ve manipüle ederek yeniden piyasaya sürmek mümkündür. Litecoin örneğinde olduğu gibi pek çok kripto para, BTC’de gördükleri eksiklikleri gidererek veya geliştirmeler yaparak pek çok yeni kripto para çıkarıldı.

BTC’den sonra gelen en popüler altcoin Ethereum ise akıllı sözleşmeleri kripto para ve Blokchain’e entegre eden ilk proje oldu. Günümüzde, farklı sistemleri destekleyen pek çok kripto para bulunuyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir