Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.176
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.176
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

TOKENOMICS NEDİR ?

 

TOKENOMICS

Tokenomics, bir kripto para birimininin toplam arzı, token dağılımı ve işlevleri gibi temel bilgileri içeren verileri ifade etmektedir.
Tokenomics, kripto para yatırımcılarının proje incelemelerinde yatırım kararını vermeden önce baktıkları önemli bir göstergelerden biridir .

Akıllıca ve sağlam temellere oturtulmuş bir projenin, tokenı etrafında ekosistem inşa edemeyen bir projeden daha iyi performans göstermesi çok doğaldır.
Tokenomics İngilizcede ki Token Ekonomisi kelimelerinin Türkçe karşılığıdır.

Key features of Tokenomics? - CoinCu News - CryptoSaurus

Tokenomics sistemi iyi tasarlanmış projelerde, yeni yatırımcılar araştırmaları neticesinde aldıkları güzel sonuçlarla projeye akın ettikçe daha yüksek talep oluşur ve bu da tokenın fiyatını ciddi bir artış meydana getirir.Bu sayede yatırımcı projeden istediğini almış olur.

Tokenomics ile proje hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Örneğin Token dağılımı neticesinde market kısmına ne kadar pay ayrıldığını bunun dışında proje sorumlusu takımın bu dağılımdan % kaç oranında pay alacağını,Token kilit açımlarının ne şekilde ve ne zaman olacağını.

Ekonomide ki arz ve talep dengesine göre, bir tokenin arzını azaltmak, dolaşımdaki tokenları daha az bulunur hale getirdiğinden fiyatı yukarı yönlü destekler.
Bunun için Token yakımı da çok önemlidir ve Tokenomics ile sizler Tokenin yakımı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Token dağılımı, kilit süreleri ve kullanım alanları ile ilgili detaylar tokenomics ile önceden herkese açık bir şekilde gösterilir. İyi hazırlanmış bir tokenomics, projelerin ekosisteminin kaliteli ve ileriye dönük olduğu bilgisini verebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

TOKENOMICS NEDİR ?” te bir düşünce

  1. Pingback: Gala Games (GALA) Nedir? | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir