Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.207
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.207
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Token Swap Nedir?

Token Swap nedir? TokenSwap, tokenların yeni bir Blockchain ağına transfer edilmesi işlemine verilen addır. Tokenların genellikle bir çoğu Ethereum Blockchain’inde oluşturulduğu için, geliştirici ekibi yeni blockchain ağına geçiş yapmak için TokenSwap işlemini yaparlar.

Token Swap Nedir?

TokenSwap kelimesinin iki tanımı bulunmaktadır. İlk tanımı, iki kripto para biriminin karşılıklı olarak değişmesidir. İkinci tanımı ise projenin bir blockchain’den bir başka blockchain’e olan geçişini ve token’ların takas edilmesi ile ilgili ortaya çıkan gerekllikleri ifade etmektedir. Bundan dolayı herhangi bir proje, farklı bir blockchain’e geçmeyi tercih edebilmektedir. Aynı zamanda projeyi geliştiren ekibinin yatırımcılarına ve kullanıcılarına, yerel tokenlarını yeni blockchain ağı ile uyumlu olan bir token ile takas etmesine olanak sağlayan gerekli araçları sağlamakla yükümlüdür. Böylece bu işleme TokenSwap işlemi demiş oluyoruz.

Projenin Amacı Nedir?

Tokenswap projesi, Defi ve tüm blok zinciri endüstrisinde token değişimini yani takasını, merkezi olmayan finans sektöründe bir likidite merkezi kurmayı ve DeFi gelişimini destekleyen bir altyapı olmayı hedeflemektedir. Proje, TokenSwap likiditesine katkıda bulunan yatırımcıları ödüllendirmek için tasarlanmıştır. Hissedarlar, yönetimde oy hakkı ile söz sahibi olmaya ve denetleme gibi haklara sahiptir.

Merkezi olmayan finansal işlemler olarak bilinen DeFi özelliği ile üçüncü şahısların müdahalesi olmadan eşler arası işlemlerin gerçekleşmesini sağlar. İşlemi gerçekleştirmek için kullanıcıların Lightning ağına erişim sağlamalıdır. Lightning ağı ise iki blok zincir arasında işlem yapmasını sağlar. Bunun yanında zincirler arası takas işlemi için tarafların kriptorafik hash fonksiyonunu kullanmalıdır.

Avantajları

Her iki tarafta platformun müdahalesi olmadan işlem sürecine dahil olur ve böylece işlem ücreti büyük ölçüde azalır. Kullanıcıların gizliliğini korumaktadır. Yatırımcıların ETH gibi kripto varlıklar için stake işlemi yapılmasına gerek yoktur. TokenSwap platformunda yatırımcıların herhangi bir KYC (kimlik doğrulaması) yapmasına gerek kalmadan token takası yapabilir. Kripto varlıkların takas işlemlerini hızlı ve daha düşük işlem ücreti karşılığında gerçekleştirmektedir.

Token Swap Nedir? Dağıtım Planı Nedir?

Proje, tokenların %5’ini topluluk fonuna, %50’sini likiditeye olan katkıları için madencilere, %20’si UniSwap platfotmunda likidite sağlayıcılarına, %17’si TokenSwap hissedarlarına ve %8 ise TokenSwap platformunun platform ekibine dağıtılacaktır. Tokenswap’ın en yüksek arzı 10 milyona ulaşmaktadır. Bunun %5’i önceden ayrıştırılarak topluluk fonları olarak kullanmak için ayrılacaktır. Kalan %95’lik kısım ise piyasaya sürülecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir