Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.471
% 3.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.471
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

TKYB/Öztop: Halka açıklık oranımız Hazine’nin tasarrufunda

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Öztop Bloomberg HT’ye verdiği röportajında “Aktiflerimizin yüzde 80’i orta-uzun vadeli krediler ağırlıklı olarak kredilerden oluşuyor. Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Japon Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası gibi kurumlardan elde ettiğimiz nispeten ucuz bir fonlamayı yatırımcılarımıza kullandırmak üzere tematik krediler veriyoruz. Dolayısıyla bu açıdan baktığınızda biz daha çok sanayi ve reel sektöre kaynak aktaran bir bankayız” şeklinde konuştu.

2022 için, gerek yabancı para cinsinden gerek TL cinsinden fonlama imkanlarının oldukça fazla olduğu iyi bir dönem değerlendirmesinde bulunan Öztop “Yönetim olarak bizim sorumluluğumuz şirketi iyi yönetmek yönünde. Bunun şirketin hisse senedi fiyatına etki etmesi piyasaların bileceği bir konu” dedi.

Aynı zamanda Sermaye Piyasası Birliği Başkanı olan Öztop “Kamunun yatırım bankası olma hedefiyle yola çıktık. Kalkınma bankası olmanın yanı sıra yatırım bankacılığı hizmeti veriyoruz. Buna ek olarak ise özellikle teknoloji şirketlerine kaynak aktarmak üzere de Türkiye Kalkınma Fonu oluşturduk. Şimdiye kadar olan öz sermaye karlılığı sektörün üzerinde. Buna karşın likiditemiz düşük olan bir hisse senedimiz var. Yüzde 99,2’si Hazine ve Maliye Bakanlığına ait, yüzde 0,8’i Borsada işlem görüyor. Bunlara ek olarak, ‘piyasa öncesi işlem platformunda’ işlem gördüğümüz için hisse performansı yatırımcıyı çok memnun etmiyor” ifadelerini kullandı.

Bütçenin üstünde bir karlılıkla gittiklerini söyleyen Öztop halka açıklık oranının ise en büyük hissedar olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tasarrufunda olduğunu belirtti.

Öztop “Bizim hedefimiz aktifimizi büyütmek ve ülkenin kalkınması için taş üstüne taş koyan her yatırımcıya destek olmak. Umarım bu da hisse senedine yansır” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir