Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.363
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.363
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

The Sandbox Game Maker Fonundan Türk Girişime Yatırım

The Sandbox’ın Türkiye’deki ilk resmi partneri ve stüdyosu olan UGC90, ülkedeki ilk global metaverse hibesi alan şirket oldu.

Uzun süredir düşüş havasının hakim olduğu kripto para piyasası nedeniyle birçok firma iflasın eşiğine geldi veya küçülmeye yönelik adımlar attı. Diğer yanda ise bu durumu iyileştirmek amacıyla web3 ve metaverse alanlarına yatırım yapanlar var. The Sandbox da küresel ekosistemin büyümesi için çalışmalarını sürdürenlerden birisi.

The Sandbox’ın Game Maker Fonu, UGC90’a Yatırım Yaptı

Oyun stüdyolarını ve girişimleri geliştiren UGC90, “Hero of Troy” isimli metaverse deneyimi ile Game Maker Fonu tarafından ilk hibesini aldı.

UGC90, The Sandbox Game Maker fonundan aldığı destek ile ülkemizdeki Web3 oyun ve metaverse ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Hibe alan, Hero of Troy Metaverse deneyimi, Çanakkale’de yaşanmış olan efsanevi Truva Savaşı’nı konu alıyor. Hero of Troy oyunu, popüler Metaverse platformu The Sandbox’ta yayınlanacak.

UGC90 CEO’su Burak Günsev yatırım desteğiyle ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Sanal dünyalardaki geleceğin inşasının henüz başındayız. Tamamı Türk geliştiricilerden oluşan ekibimiz, kuruluşumuzun üzerinden geçen kısa sürede dünyanın en büyük metaverse platformları ile yaptığımız işbirliği ile ülkemizdeki blokzincir ve NFT ekosistemi girişimcileri için önemli bir yolu açtığımıza inanıyoruz. Hibe desteği aldığımız Hero of Troy deneyimsel oyununun en önemli başarısı sadece The Sandbox Platformuna girmek değil, Truva Savaşı efsanesinin Türkiye topraklarında geçtiğinin bilinirliğini globalde artıracak olması. Hayalimiz, global metaverse ekonomisinde Türkiye’nin tarihi ve kültürünün yanı sıra teknoloji girişim ekosisteminin de tanıtımında destek olabilmek”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir