Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.684
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.684
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Tesla’da yeni işten çıkarma

Bloomberg’in haberine göre, Tesla Inc., Kaliforniya’da elektrikli araç üretimi yapan bir tesisini kapattığı için otopilot ekibinde çalışan yüzlerce işçiyi işten çıkardı.

Kaynaklar, şaşırtıcı bir şekilde işten çıkarılan işçilerin çoğunluğunun saatlik çalışanlar olduğunu belirtti. Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada maaşlı personelin yüzde 10’unu azaltma planlarını ana hatlarıyla belirtmişti, ancak saatlik işçileri artıracağını söylemişti.

Kaynaklara göre, toplamda 200 işçi işten çıkarıldı. Kesintilerden önce, ofisin yaklaşık 350 çalışanı vardı ve son haftalarda bazı kişiler yakındaki bir tesise transfer edildi.

Tesla, son yıllarda yüksek sayıda işe alım gerçekleştirmişti. Austin merkezli şirket, Austin ve Berlin’de yeni fabrikalar kurarken dünya çapında yaklaşık 100.000 çalışana ulaştı.

Musk, Haziran ayının başlarında, giderek sarsılan bir ekonomik ortamda işten çıkarmaların gerekli olacağını söyleyerek çalışanlarını şaşırtmıştı. Tesla CEO’su, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, maaşlı çalışanların yaklaşık yüzde 10’unun önümüzdeki üç ay içinde işini kaybedeceğini, ancak genel çalışan sayısının bir yıl içinde daha yüksek olabileceğini açıklamıştı.

Kaynağa göre, San Mateo’da işten çıkarılan saatlik çalışanların çoğu Tesla’nın oto sürüş özelliği için kritik bir öneme sahip olan ‘görüntü tanımlama’ ekibinde çalışıyordu. Ancak elektrikli araç devinin, Buffalo’da aynı görevi yapan ve daha düşük ücret karşılığı çalışan ekibini genişletmeye devam ettiği belirtiliyor. İşten çıkarılanlar arasında bazı insan kaynakları çalışanları, yazılım mühendisleri ve şirkette sadece birkaç hafta çalışmış olan çalışanlar da bulunuyor.

Tesla hisseleri, SP 500 Endeksindeki yüzde 20’lik düşüşe kıyasla, salı günkü kapanışta yıllık bazda yüzde 34 değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir