Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.706
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.706
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Terra’dan Sonra Bu Altcoin Çakıldı: O Eller Çöküşün Arkasında!

Bitcoin 32 bin dolarlık destek seviyesinin altına düştüğünde, piyasayı panik sardı ve altcoin projeleri de şiddetli bir şekilde düşmeye başladı. Bu sefer, stablecoin’lerin düşüşü piyasayı sardı ve piyasada korku, belirsizlik ve şüpheye neden oldu. Çünkü büyük stablecoin’ler sırasıyla 1 dolarlık değerlerini kaybetmeye başladılar, bilindiği üzere en büyük değer kaybını Terra’nın UST’si yaşadı. Bunların sonuncusu, Waves ekosisteminin algoritmik stablecoin’i USDN oldu. Bu sırada, UST’deki düşüşe yönelik yeni gelişmeler yaşandı.

Bir stablecoin faciası daha mı yaşanıyor?

En son piyasa çöküşünün ardından Neutrino USD (USDN) de düşüş yaşadı. Verilere göre, ABD dolarına 1:1 oranında denk olması gereken USDN, 0.75 dolara kadar geriledi. Bu durum, USDN’in arkasındaki Waves’in (WAVES) düşüşüne de sebep olmuş olabilir: Piyasa değeri ile en büyük 74. kripto para birimi olan Waves, son 24 saatte yüzde 30’luk bir düşüş sergiledi.

Neutrino’nun açıklamasına göre Neutrino USD (USDN), ABD dolarına sabitlenmiş algoritmik bir kripto teminatlı stablecoin’dir. USDN’yi içeren ihraç, teminatlandırma, staking ve ödül ödemeleri gibi tüm işlemler şeffaftır ve akıllı bir sözleşme ile yönetilir. USDN ve WAVES’in 24 saatlik grafiklerini aşağıdaki gibi görebilirsiniz:

WAVES grafiği
USDN grafiği

Altcoin çöküşünün arkasında BlackRock ve Citadel mi var?

USDN dalgalanıyor olabilir, ancak çoğu yatırımcı, piyasa sert bir şekilde çökerken gözlerini başka bir stablecoin’de, Terra USD’de (UST) tutmaya devam ediyor. Terra USD, dolar sabitinden ayrılarak piyasada şoka neden oldu. Bu konuya yönelik de bir gelişme yaşandı. Gemini, resmi Twitter hesabı aracılığıyla, şirketin yatırım şirketi devleri BlackRock ve Citadel’e 100.000 Bitcoin (yazım sırasında 2,8 milyar dolar değerinde) ödünç verdikten sonra LUNA’nın fiyat düşüşüne katkıda bulunduğuna dair daha önceki söylentileri yalanladı.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere UST’deki düşüşün arkasında BlackRock ve Citadel Securities’in olduğuna yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Ancak iki şirket de, bu iddiaları reddetti. Citadel hiçbir stablecoin almadıklarını söylerken BlackRock, UST işlemi yapmadıklarını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir