Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.497
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.497
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Terra (LUNA) Sıfır’a Gidiyor: CEO Büyük Konuştu!

Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşüne rağmen Terra CEO’su Do Kwon telafi sürecini açıkladı ve oldukça olumlu bir notla sonlandırdı.

LUNA fiyatı sıfıra yaklaştı

Terra LUNA fiyatı 1 doların altını gördü. Bitfinex borsasında saat 12:39’da yeni bir günlük dip seviye olan 0,938’e ulaştı.

En popüler kripto para birimlerinden biri, bugüne kadarki en büyük ve en hızlı düşüşle piyasa değerinden 29.5 milyar doları siliyor. Bir aydan biraz daha uzun bir süre önce kaydedilen 119,18 dolarlık rekor seviyesinden %99 indirimli işlem görüyor. UST stabilcoin’de bugün erken saatlerde 0.30 dolara kadar düştükten sonra 0.5491 doları kadar geri almayı başardı. Birçok kripto para yatırımcısı ve analisti düşüşü şaka yollu bir “Kwonzi” şeması olarak damgaladı.

Bu arada, ani fiyat düşüşü nedeniyle Güney Kore’nin “dört büyük” kripto borsasından biri olan Coinone’da alım satım işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Gemiyi düzeltmek için Terraform Labs kurucusu Do Kwon, sonunda 1 dolarlık sabitleyiciyi geri yüklemek için ek LUNA basılmasını destekledi. Saatler süren sessizliğin ardından yaptığı açıklama, satışları daha da şiddetlendirdi…

Kurucu Do Kwon, Terra Fix’i öneriyor 

Do Kwon gün içinde yaptığı açıklamaları bu makalede ele aldık. Terra CEO’su, Terra’nın günlük para basma kapasitesini artırmayı içeren bir düzeltmeyi onayladı ve UST’nin fiyat istikrarı kazanmasına yardımcı oldu. Basım kapasitesini 1,2 milyar dolara çıkarma teklifinin Terra’nın yönetim forumunda yayınlandığını ve seçmenlerin %56,66’sının lehte oy kullandığını kaydetti (seçmenlerin %43,34’ü çekimser kaldı ve hiç kimse karşı oy kullanmadı).

Teklif kabul edilirse, UST sahiplerinin LUNA’yı bugünkünden daha hızlı bir oranda basarak pozisyonlarından çıkmalarına izin verecek (mevcut para basma kapasitesi sadece 293 milyon dolar). Ancak bu, LUNA’nın yakın gelecekte daha da fazla satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Öneri potansiyel baskıya dikkat çekti ve UST 1 dolara döndüğünde LUNA’nın sonunda istikrara kavuşabileceği fikrini sundu. Bir alıntı okuyun:

Daha verimli UST yakma ve LUNA basımına izin vermek, kısa vadede LUNA fiyatına baskı yapacak, ancak UST’yi sabit değere geri getirmenin etkili bir yolu olacak ve bu da sonunda LUNA fiyatını stabilize edecek.

Terra ekosistemi ve topluluğunun karşı karşıya olduğu kasvetli görünüme rağmen, Kwon duyurusunu olumlu bir notla sonlandırıyor:

Terra’nın forma dönüşü, görülmesi gereken bir manzara olacak. Biz kalmak için buradayız. Ve gürültü yapmaya devam edeceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir