Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.387
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.387
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Terra kurucusu Do Kwon, merakla beklenen röportajı gerçekleştirdi

Güney Kore merkez Terra ekosisteminin çöküşüyle ilgili suçlanan ve şu an kırmızı bültenle aranan Do Kwon, bugün gazeteci Laura Shin’in Unchained podcast’ın katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Do Kwon, röportajında bir kez daha kaçak olduğunu reddetti ve sadece aldığı tehditlerden dolayı yerini gizlemeyi tercih ettiğini söyledi. Bu konuya da açıklık getirmek isteyen Do Kwon, savcılarla her noktada iş birliği yaptığını iddia ederken herhangi bir tutuklama emri görmediğini söyledi. Bunun üzerinde yeri belli olmadığı için kendisine tutuklama kararı iletilmediği hatırlatıldığında ise internet ortamında da tutuklama kararının bir örneğinin olmadığını söyledi. Kwon, bu haberlerin medya tarafından türetildiğini iddia ediyor.

Terra ekosisteminin çöküşüyle suçlanan Do Kwon, özellikle algoritmik sabit kripto parası için o dönem %20 oranında bir yıllık getiri vadetmesiyle sürdürülmez bir sistem kurduğu konusunda eleştiriliyor. Terra sisteminin çöküşü ise bu yıl 2 trilyon dolara yakın fon çıkışına önemli bir katkı sağladığı düşünülüyor. Kwon ise bu konuyla ilgili yeni bir tür para birimi geliştirme çabasında iyi niyetli hareket ettiğini söylemekle yetindi.

Terra kripto varlıkları LUNA ve UST’nin piyasanın en büyük 10 kripto para arasında olduğu zirve dönemlerinde Do Kwon, o dönemdeki tavırları için pişman olduğunu ve daha ciddi bir tavır takınması gerektiğini söyledi.

“Terra olayı politik hale getirilmek isteniyor”

Seul savcıları, Do Kwon ile birlikte 5 kişiyi sermaye piyasası yasalarını ihlal etmekle suçluyor. Ayrıca bu suçlamayla ilgili sonuca ulaşamayan Güney Kore, son olarak Interpol’e başvurarak şahıslar hakkında kırmızı bülten çıkarttı. Her fırsatta kaçak olduğunu reddeden Terra kurucusu, davanın, son derece politik hale geldiğini iddia etti. Ayrıca herhangi bir tutuklama emrini görmediğini söylerken sermaye piyasası yasaları ihlali dışında özel bir suçlama olup olmadığını da bilmediğini iddia etti.

Diğer tartışılan bir konu ise LUNA tokeninin sermaye piyasası yasalarına tabi olmuş olmadığı konusuydu. Kripto paralar konusunda henüz net bir tanım oluşmadığı için bazı görüşler, kripto varlıkların menkul kıymet yasasına tabi olmadığı yönünde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir