Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.112
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.112
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Terra değerini artırmaya devam ediyor, Cardano DeFi’de yükselişini sürdürüyor

Investing.com – Kripto para piyasaları, genel düşüş eğiliminden kurtulamamışken en büyük kripto varlıklar arasında bulunan Terra (LUNA) piyasa değerini artırmaya devam ediyor. 8. sırada bulunan Cardano (ADA) ise DeFi sektöründe kilitli toplam değerinde rekor tazeliyor.

Terra piyasa değeri büyümeye devam ediyor

Piyasa değerine göre Ethereum’dan sonra en büyük akıllı sözleşme platformu haline gelen Terra, şu an değerini 34,76 milyar dolara çıkarmış durumda. Son 24 saatte yüzde 6,5 üzerinde değer artışı gören Terra’nın yerel tokeni LUNA da yeniden 90 dolar bandına ulaştı. 

Piyasadan pozitif ayrışmaya devam eden Terra, piyasa genelinde bir tedirginlik söz konusuyken bugün yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken kripto varlık olmaya devam etti. Terra piyasa değeri son 24 saatte 3 milyar dolar kadar artarken hemen önünde bulunan XRP ile arasında şu an 2,3 milyar dolarlık bir sermaye farkı bulunuyor. XRP ise bugün 36,7 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

LUNA fiyatı, Ocak ayında görülen düzeltme sonrası 45 dolara düştükten sonra fiyatını ikiye katladı. 

Terra projesinin temelinde ne yatıyor?

Terra, ödeme ekosistemleri için itibari paraya sabitlenmiş sabit paraları kullanan bir Blockchain protokolü. Şu anda ABD doları, Güney Kore wonu, Moğol tugriki ve diğerlerine sabitlenmiş çok çeşitli sabit paralar sunuyor.

LUNA ayrıca ağ için yönetişim tokeni olarak da hareket ediyor. Bu da sahiplerin yönetişim tekliflerine oy vermelerine olanak tanır ve bu da tokene ek bir işlevsellik ve kullanım durumu sağlıyor.

Terra platformunun büyümesi, piyasadaki çoğu yatırımcının kripto varlıklarını aktif olarak merkezi borsalardan çekip özel cüzdanlara veya DEX’lere aktarması nedeniyle, sabit kripto paralara olan artan talebe bağlanabilir.

Cardano’da kilitli toplam değer (TVL) yeni bir zirve gördü 

DefiLlama verilerine göre, Cardano ekosisteminde kilitlenen toplam değer 14 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 186,89 milyon dolara ulaştı. 

Cardano ağı, SundaeSwap ve MinSwap DEX’lerin piyasaya sürülmesiyle birlikte önemli bir talep gördü. Bu DEX’lerle birlikte yaklaşık %15.840 artışla 1,7 milyon dolardan stake edilmiş yönetişim tokenleri de hesaba katıldığında 271 milyon dolara ulaşan kilitlenen toplam değere ulaştı. Ağın akıllı sözleşmesinde kilitli olan fonların toplam değerindeki artış, 20 Ocak’tan sonra keskin bir yükseliş gördü.

Cardano ağındaki fonların çoğu, şu anda 115 milyon dolarlık fonun kilitli olduğu SundaeSwap merkezsiz borsasında yoğunlaşıyor. Toplam kilitli değerin yüzde 60’ı SundaeSwap’ta bulunurken ikinci sırada, yeni açılan MinSwap merkezsiz finans platformu bulunuyor. MinSwap’ta şu an 71,69 milyon dolarlık kilitli fon bulunuyor.

Önceki hafta, çok havuzlu merkezsiz borsa MinSwap, Cardano ana ağına genişlediğini duyurdu. DEX kullanıcıları, artık ödüller karşılığında likidite oluşturabiliyor ve tokenleri merkezsiz şekilde değiştirebiliyor. MinSwap, çıkışından sadece bir hafta sonra, %65,36 artış gördü ve kilitli toplam değerde an itibarıyla 71,69 milyon dolara ulaştı.

IOHK CEO’su TVL büyümesinin henüz başlangıç olduğunu vurguladı

IOHK CEO’su ve Cardano kurucusu Charles Hoskinson, TVL’deki büyümenin daha yeni başladığını söylüyor. Henüz TVL miktarının mütevazi bir rakam olduğunu söyleyen Hoskinson Birçok Cardano DApps’in Haziran ayındaki Vasil hard fork’un çıkmasını beklemesi de anlamadığını dile getirdi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir