Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.372
% 4.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.372
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Tepki Büyüyor: Bu 2 Altcoin’in Fiyatı Söylentiyle Eriyor!

Altcoin projesi Waves ekosisteminin stablecoin’i Neutrino USD (USDN), WAVES çift haneli bir düşüş gördüğü için 1 dolarlık sabit değerini kaybederek, 0,69 dolara kadar geriledi.

Bu altcoin projelerinin fiyatları neden eriyor?

Neutrino USD (USDN) piyasa değeri neredeyse iki katına çıkarak 850 milyon dolara ulaştı, ancak daha sonra amortismana tabi tutularak 1 dolardan kapandı. Duo Nine takma adlı piyasa uzmanı, konuya ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yapıyor:

USDN, 31 Mart’ta sallanmaya başladı ve bugün itibariyle neredeyse %20 oranında düştü. Bu süreçte 200 milyon doları sildi. USDN tokenlerinin toplam dolaşımdaki arzının 1 milyar olduğu düşünüldüğünde (1 USDN yaklaşık 0,80 USD değerinde), bu USDN sahiplerine büyük bir darbe.

USDN 4 saatlik grafik | Kaynak: TradingView

Açık kaynaklı Waves Blockchain’deki madencilik blokları için ödül olarak sunulan bir kripto para birimi olan WAVES, %15 düşüşle 42 dolara geriledi. Kullanıcılar, USDN madenciliği yapmak için Neutrino akıllı sözleşmelerinde WAVES anahtarlarına ihtiyaç duyarken, USDN alışverişi, WAVES kaynağının kilidini açmak için stablecoin’leri yok etmenin tam tersi bir etkiye sahip.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, geçen hafta Twitter’da birkaç kişi Waves’i DeFi kredi platformu Vires.finance aracılığıyla token fiyatlarını manipüle etmekle suçladı. WAVES, Mart ayında %200’den fazla arttı ve onu en az 1 milyar dolarlık piyasa değeri ile en iyi performans gösteren altcoin projelerinden biri haline getirdi.

Waves CEO’su Sasha Ivanov, Alameda Research’ün Waves fiyatlarını manipüle ettiği ve bir satışı tetiklemek için bir medya kampanyası yürüttüğü yönündeki iddiaları yalanladı. Alameda, kripto borsası FTX Sam Bankman-Fried’in CEO’su tarafından kuruldu. Pazar günü Ivanov, spekülatif faaliyetleri engellediği söylenen yeni bir yönetim önerisi sundu. Öneride şunlar belirtiliyor:

Fiyat manipülasyonunu önlemek ve ekosistemi korumak için Waves ve USDN borçlanması için tasfiye eşiğini geçici olarak %0,1’e düşürmeyi öneriyorum. Ayrıca, maksimum borçlanma APR’sini (yıllık yüzde oranı) %40 ile sınırlamayı öneriyorum.

Crypto Twitter, teklifi, içeriden öğrenenlerin (insider trading) yararına sistemi alt üst etme girişimi olarak nitelendirerek destekledi. Bu arada, Vires.finance tartışmalar arasında likidite kaybediyor. Veri kaynağı Defi Llama’ya göre, DeFi platformunda kilitlenen toplam değer, üç günde rekor 1,26 milyar dolardan 945 milyon dolara düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir