Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.257
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.257
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Telegram’da Kripto Para Dönemi Başladı: Bu 2 Coin Var!

Telegram’ın en yeni özelliği ile kripto para göndermek artık sadece bir mesaj uzağınızda. Mesajlaşma uygulaması artık resmi cüzdan botu olan The Open Network (TON) aracılığıyla kripto ödemeleri sunuyor. İşte detaylar…

Telegram’dan kripto para alanında yenilik

Çarşamba günü bir Twitter gönderisinde, anlık mesajlaşma uygulaması, kullanıcıların TON Token aracılığıyla kripto gönderip alacaklarını duyurdu. Böylece Telegram hızlı, güvenli ve sorunsuz kripto ödemelerine izin verecek ilk mesajlaşma uygulaması oldu.  TON, milyonlarca Telegram kullanıcısının sohbet yoluyla kripto ödemelerini kolayca göndermesini ve almasını sağlayacak başka bir bot ekliyor. İşlem ücretleri ise olmayacak. Yani sohbet sırasında anında sıfır işlem ücreti ile kripto gönderip alınabilecek.

Bu özelliği kullanmak için kullanıcıların Telegram’ın Cüzdan botunu indirip yüklemeleri gerekecek. Yani uygulamada arama kısmına “@wallet” yazılacak. Bununla birlikte, kullanıcılar banka kartlarını kullanarak özgürce kripto satın alabilir ve ardından diğer cüzdanlara aktarabilir veya takas edebilir. TON ile kripto ödemeleri oldukça hızlıdır. Kullanıcıların uzun cüzdan adresleri girmeleri ve onayları beklemeleri gerekmez.

Bitcoin ve Toncoin destekleniyor

Kullanıcılar, mesajlaşma uygulamasında bulunan cüzdan (wallet) simgesine tıklayarak başkalarına kolayca TON tokenı veya Bitcoin (BTC) gönderebilir. Şirkete göre, doğrudan mesajlarda “Cüzdan” simgesine tıklayarak diğer kullanıcılara Bitcoin (BTC) veya Toncoin gönderebilirler. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Telegram, kuruluşundan bu yana bir kripto ortağı olmuştur. Şimdi, bir mesajlaşma uygulamasında kripto ödemeleri göndermek ve almak için daha hızlı, sorunsuz ve güvenilir bir yol sağlayan çığır açan bir özelliği ortaya koyuyorlar.

TON, bir hisse kanıtı mekanizması kullanır ve DNS, merkezi olmayan hizmetler ve anında ödemelere yönelik olarak 2017 yılında kurulmuştur. Telegram ve coin projesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal bir engel nedeniyle Mayıs 2020’de sıkıntı yaşamıştı. SEC, Telegram’ı İlk Para Teklifi (ICO) ile kayıt dışı menkul kıymetler satmakla suçladı. Kurum, mesajlaşma uygulamasının özel bir token satışından 1.7 milyar dolar toplamasının ardından şikayette bulundu. Yine de çıkışının ardından TON parasını TON Vakfı’na emanet etmeye karar verdiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir