Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.504
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.504
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Telegram, Merkezsiz Finans Sektörüne Adım Atıyor

Telegram CEO’su Pavel Durov, yaptığı açıklama ile şirketinin merkezsiz borsa ve Web3’e geçmeye hazır olduğunu duyurdu.

Pavel Durov, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Telegram’ın kendi bünyesinde kripto cüzdanları ve merkezsiz kripto borsası kurma ve kripto paralara erişim özelliklerine sahip olmasını planladıklarını söyledi.

Durov, açıklamasında The Open Network (TON) üzerinde tamamen merkezsiz bir açık arttırma platformu olan ve geliştirmesi 5 hafta içinde sadece 5 kişi tarafından tamamlanan Fragment’in bir aydan kısa bir süre içinde 50 milyon dolarlık kullanıcı adı satmasına vurgu yaptı.

Pavel Durov, Telegram’ın merkezsizliği teşvik etmek için ek araçlara sahip olduğunu ve TON gibi teknolojilerin kontrolü insanlara geri verme potansiyeline sahip olduğunu da aktardı.

“Blockchain Şirketleri Özüne Geri Dönmeli”

FTX’in çöküşünün ardından kripto endüstrisinde merkezsizlik prensibinin önemi bir kez daha anlaşılırken, Telegram CEO’su konu hakkında açıklama yaptı. Pavel Durov yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Çözüm açık: Blockchain tabanlı projeler köklerine geri dönmelidir -mekezsizlik., Kripto kullanıcılar merkezi uygulamalar yerine merkezsiz platformlar ve cüzdanlar kullanması gerek.

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Twitter üzerinde yaptığı açıklamalar bazı kullanıcılar tarafından olumlu karşılanırken bazıları ise Telegram’ın Hindistan Hükümetiyle veri paylaşımı konusunu eleştirdi.

Telegram’a Veri Paylaşımı Eleştirisi

Geçtiğimiz haftalarda Telegram, Hindistan Hükümetinden gelen talep sonrası, kullanıcıların IP adreslerini, kullanıcı adlarını ve telefon numaralarını içeren bilgileri, Delhi Yüksek Mahkemesi ile paylaşmıştı. Telegram, ilk önce şirket politikalarını gerekçe göstererek verileri paylaşmayı reddetmiş olsa da sonrasında kullanıcı bilgilerini paylaşmayı kabul etmişti.

Bazı Twitter kullanıcıları ise bu olayı referans göstererek Telegram CEO’su Pavel Durov’un mekezsizlik vurgusuna güvenilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir