Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.795
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.795
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

TBMM’de Bitcoin, SHIB ve Altcoin Mesaisi! İşte Detaylar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP Grup Başkanvekilleri; Bitcoin, SHIB, DOGE, ETH gibi kripto paralardan oluşan alana yönelik düzenlemeleri konuşmak için uzmanlarla buluştu. Toplantıda özellikle dezenformasyon ile mücadeleye yönelik düzenlemeler ana konu oldu. İşte detaylar…

TBMM’de Bitcoin, SHIB ve kriptolara yönelik toplantı

AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal, kripto paralara yönelik yasal düzenleme ile ilgili TBMM’de bir araya geldi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve alandaki uzmanlar da katıldı. Toplantıda, uzun zamandır gündemde olan kripto para yasa taslağı hakkında değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Ayrıca sektörde uzman isimlerin görüşleri ve önerileri de tartışıldı.

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Elitaş, daha önce de kripto para alanında uzman isimleri TBMM’ye davet edip kripto paralara yönelik düzenlemenin nasıl olması gerektiği konusunu soruşturmuştu. Kripto paraların yanı sıra Mahir Ünal ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dezenformasyon ile ilgili bir toplantıya katıldı. Bu toplantıda, dezenformasyonla mücadeleye yönelik yasal düzenlemelerden konuşuldu.

Piyasada son durum nedir?

Bu sırada, kripto para piyasası, iç açıcı hareketler gerçekleştirmekten oldukça uzak gibi görünüyor. Kasvetli piyasa koşulları son 24 saatte yoğunlaştı. Bir haftadan kısa bir süre önce, birincil kripto para birimi, en son FOMC toplantısının ardından 40.000 dolara meydan okuyordu, ancak şu anda 30.000 doların üzerinde tutunmaya gayret ediyor. İlk başta, 4.000 dolardan birkaç haftanın en düşük seviyesi olan 36.000 dolara düştü, ancak bunun sadece bir başlangıç olduğu ortaya çıktı.

Birkaç gün sonra, Bitcoin 2.000 dolar daha düştü ve iki gün önce yaklaşık 33.000 dolarda mücadele etti.  Bunu takip eden birkaç saat içinde, 3.000 dolardan fazla düştü ve 2021 Temmuz ortasından bu yana ilk kez 30.000 doların altındaki seviyeleri gördü. Bu, kripto para biriminin yaklaşık beş gün içinde 10.000 dolar kaybettiği anlamına geliyor. Yazım sırasında BTC, 30.341 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir