Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.792
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.792
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Tayland Merkez Bankası, CBDC Testini 2022 Yılının Sonuna Erteleyecek

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları CBDC testleri için çalışmalara hız vermiş durumda. Bazı ülkeler CBDC testlerine başlarken, bazı ülkeler de test tarihlerini belirliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Reuters’ın haberine göre Tayland Merkez Bankası, CBDC testlerini 2022 yılının sonuna erteledi. Daha önce alınan karar doğrultusunda CBDC testlerinin 2022’nin ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyordu.

Tayland Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vachira Arromdee, geçtiğmiz Ağustos ayı gerçekleştirdiği açıklamada, CBDC’lerin “sınırlı ölçekte nakit para benzeri faaliyetler” için alternatif bir ödeme biçimi olarak test edileceğini ifade etmişti.

Tayland Merkez Bankası yetkilisi Kasidit Tansanguan, Tayland’ın dijital para birimi testlerini gerçekleştirirken yavaş ve ihtiyatlı davranacağını ifade etmişti.

Reuters’a göre CBDC testleri, para yatırma, para çekme ve para transferi işlemlerini test edecek ve yalnızca 10.000 kullanıcıyla birlikte yapılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir