Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.972
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.972
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Tayland, kripto para ile yapılan ödemeleri yasaklayan ülkeler arasına katılıyor

Investing.com – Tayland, Nisan ayından itibaren kripto varlıklarla ödeme yapılmasını yasaklama kararı aldı. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada 1 Nisan itibarıyla ülkede mal ve hizmet alımı için kripto varlıkların kullanılmasının yasaklayan kurallar yayımlandı.

Gerekçe finansal istikrası korumak

Yapılan açıklamada bu eylemin, Tayland SEC ve Merkez Bankası arasında alınan ortak karar olduğu belirtilirken ülkenin finansal istikrarı ve ekonomi dinamiklerinin gözetildiği vurgusu yapıldı. Ülkede, bir süredir kripto varlık şirketlerinin ödeme işlemleriyle ilgili faaliyetlerinin düzenleme ihtiyacı hakkında tartışmalar sürüyordu. Tayland Merkez Bankası ise kripto paralarla ödeme yöntemini başından beri desteklemediğini vurguluyordu.

Kripto varlıklarla ödeme hizmeti sunan kripto şirketlerinin, kararın yürürlüğe gireceği 1 Nisan tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yeni kurallara uyması gerektiği bildirildi.

Dünyada sadece El Salvador, Bitcoin’i resmi yasal ödeme aracı olarak kabul eden ülke olarak kalmaya devam ediyor. Güneydoğu Asya bölgesinde bulunan bir diğer ülke olan Endonezya’da geçtiğimiz günlerde finans şirketlerini kripto para işlemlerini kolaylaştırmamaları konusunda uyardı.

Tayland, kripto para yatırımına teşviğini sürdürüyor

Tayland ödeme işlemlerinde kripto para kullanımı yasaklasa da ülkede kripto para ticaretini destekleyen bazı yasalar mevcut. Bunlar arasında kripto yatırımları için alınan yüzde 15 oranındaki verginin kaldırılması bulunuyor. Ayrıca kripto borsalarına yönelik bazı vergi muafiyetlerinin de uygulandığı biliniyor.

Tayland, kripto veri sağlayıcısı Chainalysis verilerine göre 2021 yılında dünya çapındaki kripto varlık benimsemesinde 12. sırada bulunuyor. Bunun yanında ülke, DeFi sektörüne öncülük eden ülkeler arasında yer alırken Chainalysis verileri 2021 yılında Tayland’ın DeFi benimsemesinde 3. sırada yer aldığını ortaya koydu. Bu veriler, Güneydoğu Asya bölgesinin ikinci en büyük ekonomisinin 2021 yılında kripto endüstrisi adaptasyonunu artırdığını gösteriyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir