Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.337
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.337
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Tarihsel Olarak Doğru Bitcoin Sinyali Yandı! İşte Olacaklar

Öngörülemeyen bir makro ortam nedeniyle, Bitcoin fiyatı sadece 48 saat içinde 45.000 dolardan 40.800 dolara düştü. Boğalar 42.000 doları uzun süre koruyamadıktan sonra, Bitcoin (BTC) 4 Mart’ta yeni makro güçlere boyun eğdi. Şimdi analistler, BTC’nin daha yüksek seviyelere ulaşmasıyla güçlenen bir boğa sinyalinin uygun fırsat bölgelerini değerlendiriyor. Coinmühendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Nicholas Merten, tarihsel olarak doğru Bitcoin sinyalinin şimdi yandığını söylüyor

Tanınan bir kripto analisti, Bitcoin’in (BTC) aşırı satıldığını ve önemli bir boğa koşusuna hazır olduğunu gösteren bir modeli inceliyor. Nicholas Merten, yakın tarihli bir Youtube videosunda, fiyat ve 200 günlük hareketli ortalama oranları kullanan bir osilatör olan Mayer Multiple ile ilgilendiğini paylaşıyor. Geniş zaman diliminde osilatör, en önemli hareketli ortalamalardan biri olarak kabul edilir. Merten’e göre Mayer Multiple, şu anda güçlü ve BTC’nin daha yüksek fiyat hareketinden kaynaklandığını gösteriyor. Analist aşağıdaki Glassnode grafiğini şunlarla yorumluyor:

Yeşil çizginin altında olduğumuzda, bu genellikle piyasanın aşırı satıldığının ve şimdi Bitcoin satın almak için iyi bir fırsat olduğunun bir işareti. Sadece fiyat kısa vadede daha sonra yükselme eğiliminde olduğu için değil, aynı zamanda önümüzdeki birkaç ay içinde, yeşil bölgenin altına düştükten sonra, piyasaların tipik olarak aşırı alım yaptığı pembe banda yönelmesi muhtemeldir.

Merten’e göre, Mayer Multiple, yakın tarihte Bitcoin için olumsuz bir eğilimin dibini belirlemek için güvenilir bir indikatör oldu. Kripto analisti, Bitcoin’in geçen yılın Temmuz ayındaki fiyat dönüşüne ve pandeminin neden olduğu Mart 2020 piyasa krizine işaret ediyor:

Gördüğünüz gibi, bu yılın Şubat ayında fiyatlandırma, bu yeşil bölgenin altına doğru güzel bir düzeltme yaşadı. Ve bu, fiyatlar yükselmeye başlamadan hemen önce, 2021 Temmuz’unda gözlemlediğimiz şeye oldukça benziyor. Ayrıca, bu alaka düzeyini yalnızca son birkaç ayda değil, burada fiyatların pandemi nedeniyle önemli ölçüde gerilediği Mart (2020) düşüşü sırasında gördük.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir