Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.771
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.771
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Tarihin En Büyük Bitcoin Kışındayız! İşte Verilerin Söyledikleri

Glassnode tarafından açıklanan son verilere göre, mevcut Bitcoin ayı döngüsü tarihin en kötüsü olarak karşımıza çıkıyor. Glassnode’a göre, çoğu Bitcoin (BTC) yatırımcısı zarardadır. Bununla birlikte yatırımcılar zararda satmaya devam etmektedir.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, bütün gerçekleşen olaylara ek olarak, mevcut kripto ayı piyasasının şimdiye kadar kaydedilen en kötü duruma gelmesinde birkaç faktör katkıda bulunmuştur.

Tarihin en büyük Bitcoin kışı!

Blockchain analiz firması Glassnode cumartesi günü “Tarihi Oranlarla Ayı” başlıklı rapor yayınladı. Rapora göre, Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamanın (MA) altındaki mevcut düşüşü ile gerçekleşen fiyattan negatif sapma ve net gerçekleşen kayıplar 2022’yi Bitcoin tarihinin en kötüsü yapmaktadır. Ayı piyasasının ilk ve en bariz göstergesi, Bitcoin (BTC) spot fiyatının 200 günlük MA’nın altına düşmesidir. Ayrıca daha da kötü bir senaryo olarak 200 haftalık MA’nın altına düşmesi gösterilir. Glassnode, mevcut fiyat seviyelerinin ne kadar nadir olduğunu vurgulamak için 2022 ayı piyasası boyunca Bitcoin’in 200 günlük MA seviyesinin yarısının altına düştüğünü gösteren rapor yayınladı.

Tarihte bir ilk gerçekleşti. 2021-22 döngüsü, önceki döngünün en düşük seviyesinden (0,511) daha düşük bir MM değeri (0,487) kaydetti. Bu tarihte ilk kez başımıza gelmektedir.

Mayer Multiple çok nadir bir seviyeye ulaştı!

Glassnode, Mayer Multiple’nin 0,5’in altına düşmesinin, 2015’ten beri gerçekleşmemiş nadir bir durum olduğunu belirtti. MM, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını göstermek için 200 günlük MA’nın üzerindeki ve altındaki fiyat değişikliklerini etkilemektedir. Ayrıca rapora göre, “4160 işlem gününden sadece 84’ü 0,5’in altında bir kapanış MM değeri kaydetmiştir. Mevcut piyasa koşullarının ciddiyetini gösteren noktalar bulunmaktadır. Büyük sıkıntılardan biride gerçekleşen fiyat aralıklarıdır. Alım yapılan bölgelerin altına düşen ve yatırımcıları artan bir şekilde zararına satmaya zorlayan spot fiyattır. Ayrıca Glassnode, böyle kademeli etkinin ayı piyasalarının ve piyasa kapitülasyonlarının tipik bir örneği olduğunu belirtmiştir.

Glassnode, spot fiyatların mavcut fiyatın altında işlem gördüğü durumların nadir olduğunu belirtmektedir. Bunun son altı yılda yalnızca üçüncü kez gerçekleştiği belirtilmiştir. Ayrıca Bitcoin’in 2009’daki lansmanından bu yana toplamda beş kez gerçekleşmiştir.

Spot fiyatlar şu anda gerçekleşen fiyata göre %11,3 indirimle işlem görmektedir. Bu da ortalama piyasa katılımcısının şu anda zararda olduğunu gösterir.

Yatırımcıların çoğu zararda!

Gerçekleşen koşullar, Bitcoin’de kayıplarını kilitleyen yatırımcılar tarafından daha da kötüleşmektedir. Haziran 2022’de Bitcoin 20.000 doların altına düştüğünde Glassnode açıklama yapmıştır. Açıklamada, BTC yatırımcılarının tarihin en büyük günlük USD cinsinden gerçekleşen kaybını kilitli bulundurduğu belirtilmiştir.

Yatırımcılar toplu olarak tek bir günde 4.234 milyar dolar zarara uğramıştır. Ayrıca bu zarar, 2021’in ortasında kırılan 3.457 milyar dolarlık rekordan %22,5’lik bir artışa denk gelmektedir.

Glassnode, tüm olumsuz metrikleri hesaba katarak, piyasanın bir kapitülasyon olayının ortasında olduğunu değerlendirmektedir. Son açıklanan raporlar, cuma günü madencilerin stoklarını satmaya başladıklarına işaret ederek bu değerlendirmeyi doğrulamıştır. Bu da kapitülasyonun gerçekleştiğinin bir başka göstergesidir. Bu tür olaylar genellikle bir döngünün en düşük fiyat aralığını belirlemeye yaramaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir