Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.841
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.841
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Tarihi Çöküşü Bilen Ekonomist: Altın ve Bu Coinlerden Alın!

Ukrayna ihtilafı, zaten kontrolden çıkmış ve petrol, enerji, gıda ve aradaki her şeyin maliyetleri üzerinde etkisi olan kontrolsüz enflasyon olasılığını artırmaya devam ederken, yatırımcılar, yatırımlarını ve sermayelerini korumak için böyle bir düşüşte hedge arıyorlar. Tarihi çöküşü bilen ünlü bir ekonomist, bu ortamda yatırımcılara altın, gümüş, Bitcoin ve bahsettiği üç altcoin’den almalarını tavsiye ediyor.

“Altın, gümüş, Bitcoin ve bu coin’lerle çöküşten korunun”

Kişisel finans kitabı ‘Rich Dad, Poor Dad’ın yazarı Robert Kiyosaki, 16 Nisan’da Twitter’da hiperenflasyonun etkilerini ve ABD ekonomisinde yaratacağı yaklaşan depresyonun ana hatlarını açıkladı.

Ekonomist, uzun bir süredir enflasyonun tehlikeleriyle birlikte gelen bir ‘çöküş ve depresyon’ hakkında uyarıda bulunuyor ve Federal Rezerv’in ekonomide sürekli para basmasının bir sonucu olarak borsa da dahil olmak üzere, bir balon yükselirken kontrolsüz enflasyonun hızlanacağını tahmin ediyor. Robert Kiyosaki, şu ifadeleri kullanıyor:

WIley COYOTE anı geliyor. En Büyük Kabarcık İflası (Biggest Bubble Bust) geliyor. Baby Boomer’ın emekliliği çalınacak. 10 trilyon dolarlık sahte para harcaması sona eriyor. Hükümet, Wall Street ve Fed hırsızdır. Hiperenflasyon Depresyon burada. Çakal uyanmadan altın, gümüş, Bitcoin satın alın.

Robert Kiyosaki, ekonomideki balon ile Wile E. Coyote anı (uçurumdan kaçan çizgi film karakterinin aşağı baktığında, havada durduğunu fark ettiği an) arasında bir benzetme yapıyor.

Robert Kiyosaki’nin enflasyona karşı önlemi

Özellikle, multi-milyoner işadamı, ABD para birimi “patlamak üzere” olduğundan, enflasyona karşı kendilerini korumak için insanlara altın, gümüş ve Bitcoin gibi emtialara yatırım yapmalarını tavsiye ettiği ilk sefer değil.

Gerçekten de, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya çapındaki diğer ülkeler on yıllardır görülmeyen rekor düzeylerde enflasyon yaşarken, finans uzmanları enflasyona karşı bir önlem olarak hangi önlemleri uygulayabileceklerini düşünüyorlar. Robert Kiyosaki, Trends Research Institute’un kurucusu ve yöneticisi Gerald Celente ile birlikte daha önce 2022’de dikkat edilmesi gereken trendleri tartışmıştı ve şunları söylemişti:

Altın, gümüş ve Bitcoin. Faiz oranları yükseldiğinde düşecekler ama ekonomi de düşecek. Bu yüzden geçici olarak düşecekler ve sonra insanlar bunun ne kadar kötü olduğunu anladıkça çok hızlı bir şekilde tırmanacaklar.

Bu arada, daha önce Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Robert Kiyosaki, tarihi çöküşten korunmak için altın, gümüş ve Bitcoin’e ek olarak Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) alınmasını tavsiye etmişti. Bu makaleden ekonomistin paylaşımlarına bakabilirsiniz.

Ekonomist: Enflasyon, ABD nüfusunun yarısını perişan edecek

Robert Kiyosaki’nin artan enflasyonun ‘ABD nüfusunun %50’sini yok edeceği’ konusunda uyardığını belirtmekte fayda var. Ekonomist, şu çarpıcı değerlendirmeyi yapıyor:

Amerikalıların %40’ının 1.000 doları yok. Yani enflasyon yükseldiğinde ABD nüfusunun %50’sini yok edeceğiz. Amerikalıların %40’ının hiçbir şeyi yok, enflasyon onları çok üzecek; bir borsa çöküşü bebek patlamalarını (baby boomer) getirecek. Bu yüzden ciddi, ciddi başımız belada.

Son olarak, ekonominin günlük insanlar üzerinde çeşitli biçimlerde şekillenen etkileriyle birlikte, Robert Kiyosaki, ‘Kapitalist Manifesto’ adlı kitabında öngördüğü ile mevcut yönetim altında şu anda olanlar arasındaki paralelliklerin daha belirgin hale geldiğine inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir