Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.830
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.830
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Tarih Yalan Söylemez: Bitcoin Bu Diplere Gidiyor!

Zincir içi ve teknik analiz göstergeleri, Bitcoin fiyatının dibe vurmuş olabileceğini gösteriyor. Ancak bazı yatırımcılar, BTC fiyatının kısa vadede 10.000 dolara kadar düşebileceği konusunda hâlâ temkinli. Kripto piyasası, yükselen enflasyon ve faiz oranlarının arka planında küresel ekonomik koşullar kötüleşmeye devam ederken, şu anda yüksek bir oynaklık döneminden geçiyor. Küresel finans piyasalarını etkileyen olaylar, yükseliş hissinin tüm izlerini siliyor.

Bu nedenle birçok yatırımcı, Bitcoin fiyatının 10.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor. Ayrıca, bu düşüşün bir piyasa dibi bulunmasına kadar süreceğini öngörüyorlar. Aslında trader’ların çoğu, BTC’nin 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinin altına düşmesi fikrini alaya alıyor. Ancak son zamanlarda 17.600 dolara düşen fiyat, bu ayı piyasasının öncekinden farklı olabileceğini gösteriyor. İşte birkaç analistin Bitcoin’in önümüzdeki birkaç hafta içinde 10.000 dolara düşme olasılığı hakkında söyledikleri.

Tarihi seviyeler, Bitcoin fiyatının 10 bin dolara düşebileceğini gösteriyor

BTC’nin kısa vadede nasıl performans gösterebileceğine dair içgörü, 2013 ve 2017’nin ayı piyasası döngüleri sırasındaki performansına bakılarak toplanabilir. 2013’te, 407 günlük bir süre boyunca gerçekleşen düşüşte Bitcoin, değerinin %85’ini kaybetmişti. 2017 yılında ortaya çıkan ayı piyasasında maksimum düşüş %84 olarak gerçekleşmişti. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, 2017 ayı piyasası 364 gün sürmüştü. Arcane Research’ün bir raporuna göre, mevcut düşüş 229 gündür devam ediyor. Buna göre, şimdiye kadar maksimum %73’lük bir düşüş gerçekleşti. Analiz firması ayrıca BTC’nin fiyat hareketini de değerlendirdi:

“Bitcoin’in fiyatının bu döngülerin planını takip etmesi mümkün. Buna göre 2022’nin 4. çeyreğinin sonlarında 10.350 dolarda bir dip gerçekleşmelidir.”

Bir sonraki BTC seviyesi 10 bin dolar olabilir

Kripto araştırma firması Delphi Digital, 10 bin dolara düşme olasılığını destekleyen başka kanıtları açıkladı. Bir grafik yayınladı. Ardından, “Yüksek bir zaman aralığı piyasa yapısı perspektifinden bakmamız gereken bir sonraki yer 10 dolar. K–12 bin dolar.” dedi. Aşağıdaki grafiğe göre, yüksek zaman dilimli piyasa yapısı desteğinin 9.500 dolar ile 13.500 dolar arasında olması muhtemel. Delphi Digital, Bitcoin fiyatı için şunları söyledi:

“BTC zirveden dibe doğru %85’lik bir düşüş yaşarsa, bu alan ima edilen düşük seviye ile aynı hizada.”

“Bitcoin 10 bin dolara düşmeyecek”

Her analist 10.000 dolara bir düşüş beklemiyor. Örneğin Blockware Çözümlerinden Will Clemente’i ele alalım. Clemente’e göre, Bitcoin’in mevcut aralığı, birikim için iyi bir noktayı yansıtıyor. Glassnode’dan gelen ek veriler, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasının, denge fiyatının ve ayı piyasası taban modelindeki delta fiyatının, Clemente tarafından analiz edilen 0.6 Mayer Çoklu metriği ile uyumlu olduğunu gösteriyor. Glassnode şunları söyledi:

“4.360 işlem gününden sadece 13’ü (%0,2) benzer koşullar gördü. Daha önceki iki olay, Ocak 2015 ve Mart 2020’de meydana geldi. Bu noktalar grafikte yeşil renkle işaretlenmiştir. Hâlâ dokunulmamış olan Delta fiyat metriğine dayanarak, BTC için potansiyel düşük 15.750 dolar.”

BTC fiyatı dibe vurmuş olabilir

Popüler Bollinger Bands ticaret göstergesinin yaratıcısı John Bollinger, Bitcoin fiyatının dibe vurmuş olabileceğini öne sürdü. Bollinger’e göre:

“BandWidth tarafından onaylanan aylık grafikte BTC/USD’de mükemmel çift (M-tipi) zirve ve %b, daha düşük Bollinger Bandının bir etiketine yol açar. Henüz bir işaret yok, ama burası dibe vurmak için mantıklı bir yer.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir