Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.173
% 3.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.173
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Tahvil Kralı: Altın Değil, Bu Kripto Paradan Alacağım!

Tahvil kralı Jeffrey Gundlach, kısa vade için altın değil Bitcoin (BTC)’i tercih edeceğini söyledi. Gundlach, yatırımcıların, kripto para piyasası gibi gelişen piyasa hisse senetlerine kademeli olarak yatırım yapması gerektiğini düşünüyor. İşte nedenleri…

Jeffrey Gundlach, altın üzerinden Bitcoin satın alacağını söylüyor

Milyarder yatırımcı ve Doubleline Capital CEO’su Jeffery Gundlach, Bitcoin (BTC), aralığının alt sınırına yakın bir yerde işlem görürken, yakın vadede Bitcoin’i altın üzerinden satın alacağını söyledi. Bitcoin, yatırımcıların Fed’in faiz artırımı açıklamasından etkilenmediği için 16 Mart’ta 41.717 dolara yükseldi. İngiltere Merkez Bankası’ndan piyasa beklentilerine paralel olarak 25 baz puanlık faiz artırımına ilişkin ipuçları alan Fed, 2018’den bu yana ilk kez faiz artırımına gitme kararı aldı. Buna tepki gösteren Gundlach, Fed’in Çarşamba günü yaptığı faiz artırımı duyurusunun yalnızca iki yıllık Hazine’yi “takip ettiklerini” ve “çok geride kaldıklarını” söyledi.

“Koşullar kripto para piyasasını olumlu etkileyecek”

Doubleline Capital CEO’su bunun nedeni hisse senedi piyasasının mevcut satış baskısına dayandırıyor:

Hisse senetleri aşırı satıldı ve kısa vadede daha da yükselecek, ancak birkaç faiz artırımı daha yapıldığında devrilecek. Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki artan korelasyon göz önüne alındığında, bu yakın dönemde kripto için olumlu olabilir.

Bitcoin, genellikle altınla karşılaştırılır, savunucuları bunun enflasyona karşı bir önlem olduğunu ve kriz dönemlerinde alternatif bir yatırım stratejisi olduğunu savunur. Örneğin, Milyarder yatırımcı ve kripto para birimi patronu Mike Novogratz, Bitcoin’i elmas ve altınla karşılaştırıyor. Bitcoin’in hükümet tarafından kontrol edilmemesinin bir nedeni olarak belirtiyor. Ayrıca, en büyük kripto para biriminin beş yıl içinde 500.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, en büyük kripto para birimini “saf altın” olarak nitelendirerek Bitcoin için bazı övgü dolu sözlere sahip.

Bitcoin fiyat hareketi

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, şu anda 41 bin dolar bandında işlem görüyor. 16 Mart’ta 41.717 dolara ulaştıktan sonra kazançlarını hafifçe azalttı. Artan enflasyon nedeniyle Fed, tüketici fiyatlarını kontrol altında tutmak için artan baskı altında. Fed Başkanı Jerome Powell düzenlediği basın toplantısında, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yaklaşan toplantısında merkez bankasının bilançosunu küçülteceğini söyledi.Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, Jerome Powell’ın açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir