Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.379
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.379
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Tahminleriyle Efsaneleşen Analist: Bitcoin’i Bu Seviyelerde Alacağım!

Bitcoin’i 41.000 doların üzerine çıkaran üst düzey bir ABD yetkilisinden önemli açıklamalar geldi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden’in uzun zamandır beklenen kripto direktifinin kripto sektörünü düzenlemek için yapıcı bir yaklaşım alacağını belirttiğinden, Bitcoin (BTC) bugün erken saatlerde yükseldi ve altcoin piyasasını hareketlendirdi. Tahminleriyle nam salan kripto analisti Michaal van de Poppe ise başka bir boğa piyasasına yeniden girmeden önce birkaç kayıp daha yaşanacak. İşte nedenleri…

Bir sonraki boğa döngü nasıl ateşlenecek?

Coinmühendisi.com olarak analizlerini paylaştığımız Van de Poppe, yakın tarihli bir Youtube videosunda 165.000 abonesine Bitcoin’in yakında 36.000 dolar fiyat bölgesine düşebileceğini söyledi. Kripto uzmanına göre dip seviyeler, BTC’ye ivme kazandırmak ve 40.000-41.000 dolar seviyesine tırmanmak için “biraz benzin” sağlayacak. Poppe, mevcut seviyeleri yorumluyor:

Günlüğe (grafiğe) bakarsak… Direnci bir kez daha aştık, likiditeyi de aldık…Bu aynı zamanda yeni bir seviye, bu yüzden yaklaşık 36.000 dolara bir geri çekilme göreceğimizi tahmin ediyorum…41.100 doların üzerine çıktık, düşüş sinyali ya da her neyse diyebileceğiniz bu trende sahibiz ve sonra reddedip tüm (bu likiditeyi) emmek için aşağı iniyoruz ve sonra boğa döngüsüne geri dönüyoruz.

“Bu seviyelerde Bitcoin satın alacağım”

Van de Poppe, fiyat 46.000 doların üzerine çıkarsa veya çok fazla likidite kaybederse ve 30.000 doların altına düşerse Bitcoin alacağını söyledi. Bitcoin beklediği gibi yalnızca 41.000 dolara sıçrarsa, “riskini azaltacağını” iddia ediyor.

Binance, sadece son 2 yılda Bitcoin bakiyesini %120 büyüttü

Diğer yandan, on-chain veriler, Binance’in son birkaç yılda Bitcoin dominansında keskin bir büyüme gördüğünü ve kripto borsasının şu anda toplam rezervin %22’sinden fazlasını elinde tutmasına yol açtığını gösteriyor. Glassnode’un en son haftalık raporuna göre, kripto borsası şu anda toplam döviz rezervinin %22’sini elinde tutuyor.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere, Binance Bitcoin dominansı 2018’den 2020’ye kadar %8 civarındaydı. Ancak, son birkaç yılda borsanın hakimiyeti durgunluğu kırdı ve keskin bir büyüme yaşadı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir