Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.393
% 5.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.393
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Tahminleri Çıkan Analistler: Bitcoin’de Bu Seviyeler Sırada!

Verilere göre, trader’ların çoğu haftayı zor bir şekilde sonlandırdıktan sonra taze Bitcoin fiyat kayıpları bekliyor. Analistler, Bitcoin (BTC)’nin, piyasa beklentileri daha fazla zararı desteklemesi nedeniyle 23 Nisan’da 40.000 doların altında konsolide olduğunu belirtiyor.

‘Aşırı korku’, Bitcoin (BTC)’nin 39.200 dolara inmesine eşlik ediyor

Cuma günkü Wall Street açılışında BTC 39.200 dolara dokundu. Hisse senetlerine paralel olarak düşen Bitcoin, traderların kısa vadeli bir toparlanmaya olan güven eksikliğini göstermesiyle birlikte, kendisini 40.000 dolar işaretine sabitleyen direnç ihtimaliyle karşı karşıya kaldı.

On-chain analiz sitesi Coinglass’tan elde edilen veriler, türev borsalarındaki fonlama oranlarının hafta sonu boyunca kesin olarak negatif olduğunu doğruladı ve bu da piyasa katılımcılarının çoğunun kısa devrenin karlı bir sonraki işlem olmasını beklediğini gösteriyor.

BTC fonlama oranları tablosu / Kaynak: Coinglass

İsabetli tahminleriyle de bilinen, Decentrader’ın kurucu ortağı olan analist Filbfilb için, long pozisyonların short pozisyonlara oranı endişe kaynağı oldu.

Popüler kripto Michaël van de Poppe, gün içinde yeni bir Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullanıyor:

Bitcoin bu kritik seviyeye geri döndü. Bunu kaybederse, sıradaki 36 bin dolar gibi görünüyor.

BTC, şu ana kadar 38.000 doların altında satın alma likiditesi almak için bir yolculuk yapmaktan kaçınarak, yazı yazarken 39.800 doları daire içine aldı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi Cumartesi günü ‘aşırı korku’ bölgesine geri dönerken, traderlar arasındaki soğuk ayaklar duygu göstergelerinde yankılandı.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi / Kaynak: Alternatif.me

BTC trend kırılması için DXY direncine bakılıyor

Öte yandan güven eksikliğine rağmen, herkes kısa vadede Bitcoin’e olan inancını bırakmakla ilgilenmiyor. Popüler kripto analisti YouTuber olan Crypto Rover, Bitcoin fiyat performansını ABD dolarının gücüyle karşılaştıran bir grafikle birlikte şunları söylüyor:

“Bir sonraki yarış için kendinizi hazırlayın. Tarihsel olarak konuşursak, bu BTC satın almak için en iyi aralıklardan biriydi!”

Dolar endeksi (DXY) ve BTC açıklamalı grafik / Kaynak: Crypto Rover/ Twitter

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, DXY şu anda iki yılın en yüksek seviyelerine yakın. Analistlere göre tarihsel olarak bir tersine dönüş, Bitcoin’e uzun vadeli düşüş trendlerini kırmak için gereken yakıtı verebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir