Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.301
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.301
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Tahıl sevkiyatının durması, küresel gıda fiyatlarını yeniden yükseltebilir

Hafta sonu Rusya, tahıl sevkiyatından çekildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Ukrayna’nın, tahıl sevkiyatının güvenliğini sağlayan bölgeye terör saldırıları düzenlediği, bu nedenle Rusya’nın anlamadan çekildiği belirtildi.

22 Temmuz’da Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM yetkililerinin bir araya gelmesiyle imzalanan anlaşmada özellikle Türkiye’nin girişimleriyle 10 milyon tona yakın tahılın sevkiyatı gerçekleşti.

Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi

T.C. Millî Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Rusya’nın 29 Ekim günü Sivastopol’da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurduğunu BM ve Türkiye’ye ilettikleri belirtildi.

İstanbul’da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Rus personelin hâlen Merkezde olduğu, ancak u sürede Ukrayna’dan gemi çıkışı olmayacağı, İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesinin planlandığı ifade edildi.

Sorunun çözümü ve tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi için Millî Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının önemi hatırlatıldı.

Gıda fiyatlarında yükseliş bekleniyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Ekim ayında açıkladığı raporda küresel gıda fiyatlarının son 6 aydır gerilediğine dikkat çekti. Tahıl fiyat endeksinde, tahıl koridorunun etkisiyle son ayda %2,2 puanlık gerileme olduğu belirtildi. Fakat Rusya’nın çekildiği sevkiyata devam etmemesi durumunda tahıl ürünlerinde yükseliş yaşanmasının kaçınılmaz olması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir