Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.525
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.525
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Suudi Arabistan CBDC’yi Araştırıyor

CBDC hindistan

Suudi Arabistan Merkez bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) alanındaki çalışmalarını hızlandırıyor.

Dünya genelinde çoğu ülke, kripto kavramı ile ortaya çıkan merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırmaya devam ediyor. Bazı ülkeler CBDC’yi hızla benimsemeye çalışıyor. Fakat baz ülkeler ise CBDC’nin kullanım alanlarını detaylıca araştırılması gerektiğini savunmakta.

Suudi Arabistan Merkez bankası, yeni işbirlikleri ile CBDC’nin kullanım durumunu araştırıyor.

Suudi Arabistan CBDC Kullanım Alanlarını Araştırıyor

Ülkenin merkez bankası 23 Ocak tarihli bir bültende, yerel bankalar ve fintech’lerle işbirliği yapıldığını söyledi. Yapılan işbirliği ile birlikte kurumlar, CBDC’nin kullanım durumlarını araştırıyor.

“Merkez Bankası, CBDC’nin Krallık’ta uygulanmasına ilişkin herhangi bir karar alınmamış olmasına rağmen, CBDC’nin uygulanmasının faydalarını ve potansiyel risklerini araştırmaya odaklanmaya devam ettiğini vurgulamaktadır.”

Suudi Arabistan Merkez bankası, devlet tarafından çıkarılan bir dijital para biriminin ekonomik etkisi, pazara hazır olma durumu ve CBDC tabanlı bir ödeme çözümünün uygulamaları dahil olmak üzere çeşitli yönlerini araştırıyor. Ayrıca politika, yasal ve düzenleyici hususları da gözden geçirmeyi planlıyor.

Merkez bankası Başkanı H.E. Fahad Almubarak’a göre, yerel bankalar ve ödeme şirketleri CBDC projesine ve uygulamasına büyük ölçüde dahil olacak.

SAMA, 2019 yılında “Project Aber” adlı bir CBDC denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Blockchain teknolojisinin kullanımına ilişkin Birleşik Arap Emirlikleri ile bir işbirliği kuruldu. İşbirliğinin amacı CBDC’nin sınır ötesi ödemelerde kullanılıp kullanılamayacağını araştırmak.

Ayrıca yapılan bu hamle, Ülkenin 2030 vizyon planını bir parçası. 2030 vizyonu ile ülke petrol bağımlığını azaltmayı, ekonomiyi çeşitlendirmek ve kamu hizmetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir