Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.525
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.525
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Super Bowl’a kripto para şirketleri damga vurdu

ABD’nin en çok ilgi gören spor etkinliği Super Bowl’un 56.’sı dün gece düzenlendi. Los Angeles Rams’in 1999 sezonundan bu yana ilk şampiyonluğunu kazandığı güne kripto para şirketlerinin reklamları damga vurdu.

Amerikan futbolu ligi NFL’in şampiyonluk maçı olan Super Bowl, daha çok saha dışı etkinliklerle ve devre arası gösterileriyle tüm dünyanın odaklandığı bir etkinlik olarak her yıl milyonlarca izleyiciyi ekranlara kilitliyor.

Öyle ki ABD’li kullanıcılar kripto uygulamalarına yoğun ilgi gösterirken uygulamaların App Store’da hızla popülerlik kazandığı görüldü.

Coinbase (NASDAQ:COIN) web sitesi yoğun talepten dolayı geçici bir süre hizmet veremedi

Super Bowl’un Cincinnati Bengals ve Los Angeles Rams arasındaki karşılaşması sırasında en büyük iki kripto para borsasının da bir mücadelesi söz konusuydu. FTX ve Coinbase, reklamlarıyla rekabet halinde olan iki kripto borsasıydı.

Son verilere göre Coinbase uygulaması, maçtan önce App Store’da en çok indirilen 186. uygulamayken hızlı şekilde 2. sıraya kadar yükseldi. Coinbase web sitesinin kilitlenmesine neden olan bu yoğun talebin arkasında borsanın reklam sırasında yayımladığı QR kod ile yeni üyelerin 15 dolarlık bir bonus kazanacağına dair promosyonuna bağlanıyor.

ABD halkı kripto reklamlarına karışık tepkiler veriyor

FTX borsasının 2 dakika süren reklamında ünlü ABD’li komedyen Larry David yer alıyordu. Bunun yanında kripto para borsalarının ön plana çıktığı reklam gösterimlerinde diğer kripto şirketlerine ait reklamlarının yoğunluğu da dikkat çekti. İzleyici sayısının 100 milyonu bulduğu belirtilen etkinlikte 30 saniyelik bir reklamın bedeli 6,5 milyon dolar olarak belirtiliyor. Bu reklamların toplam maliyeti ise milyonlarca dolara denk geliyor.

Super Bowl’da reklamlara damga vuran kripto sektörü için gelen yorumlar ise karışıktı. Yetkililer, az bilgiye sahip kişiler için bir risk oluşturabileceğini düşünürken bazıları ise bunun kripto para sektörünün kalıcı olduğunun en büyük kanıtı olarak gördü. Ancak ABD halkından gelen tepkilerden bazıları ise 2000 yıllarda bir balona dönüşen dot-com şirketlerine benzediği yönündeydi.

Kripto reklamları düzenleyiciler tarafından yakından izleniyor

Konu kripto para reklamları olunca ülke düzenleyicileri, bu reklamları çok daha yakından takip ediyor. Kripto paralar, içerdikleri risklerden dolayı birçok ülkede reklam kısıtlamasına maruz kalıyor. Bu ülkelerin başında İngiltere, İspanya ve Singapur yer alıyor.

2022 yılında kripto paraların düzenlemesiyle ilgili önemli adımlar atıldıkça kripto reklamlarının da bu düzenlemeler çerçevesinde belirli kurallara göre şekilleneceğini görebiliriz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir