Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.868
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.868
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Stratejistler, Powell’ın Cuma günü borsada çöküşe yol açan Jackson Hole konuşmasını değerlendiriyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole konferansında yaptığı ve merakla beklenen konuşmasının ardından Cuma günü borsalar yatırımcıların ilgi odağında oldu.

Powell, Fed’in on yılların en yüksek seviyesi olan enflasyonu dizginlemek amacıyla agresif bir şekilde hareket etmeye devam etmesi nedeniyle ABD ekonomisinin bir süre “acı” çekeceği uyarısında bulundu. Powell, merkez bankasının enflasyonu düşürmek için “araçlarını güçlü bir şekilde kullanacağını” söyledi.

Powell, “Daha yüksek faiz oranları, daha yavaş büyüme ve daha zayıf iş gücü piyasası koşulları enflasyonu düşürürken hanehalklarına ve işletmelere de bir miktar acı yaşatacaktır. Bunlar enflasyonu düşürmenin talihsiz maliyetleridir. Ancak fiyat istikrarının yeniden sağlanamaması çok daha büyük bir acı anlamına gelecektir.” dedi.

Powell açık konuştu: Şu anda Fed için enflasyonla mücadele, büyümeyi desteklemek ve resesyon konusunda endişelenmekten daha büyük bir öncelik.

Wall Street’ten birkaç stratejist, Powell’ın Cuma günü yaptığı konuşmayı şöyle değerlendirdi:

Bank of America’dan Michael Gapen: “Jackson Hole’dan çıkan ana mesajın, koşulların artık ‘daha uzun süre daha yüksek’ politika faizleri gerektirdiği yönünde olmasını bekliyorduk. Bu bağlamda Jackson Hole’dan gelen mesaj beklentilerimizi karşıladı… Eylül ayında 50 baz puanlık bir faiz artışı bekliyoruz ancak Ağustos istihdamının güçlü olması, dengeyi 75 baz puanlık bir artış lehine çevirebilir. Sert inişin yumuşak inişten daha olası olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve ılımlı bir resesyon görünümümüzü koruyoruz.”

Credit Suisse’den Fahad Tariq: “Sayın Powell’ın konuşmasından bizim için çıkarılacak en önemli sonuç, Fed’in bir pivotunun (yani şahin duruştan güvercin duruşa geçişinin) yakın zamanda mümkün görünmediği… Daha yüksek nominal faizler ve ılımlı enflasyon (Fed’in %2’lik hedefinin hâlâ çok üzerinde olsa bile) muhtemelen altının düşmesine yol açacaktır.”

Morgan Stanley (NYSE:MS)’den Ellen Zentner: “Başkan kesinlikle çığır açmadı ancak konuşma Fed’in enflasyon konusunda rotayı korumadaki kararlılığının altını çizdi. Eylül ayında 50 baz puanlık faiz artırımına ilişkin mevcut baz senaryomuzu koruyoruz ancak şimdi 13 Eylül’de açıklanacak Ağustos TÜFE verisine bağlı olarak çok önemli artış yönlü riskler görüyoruz.”

HSBC’den Ryan Wang: “Tahminimiz FOMC’nin Eylül ayında 50, Kasım ayında 50, Aralık ayında 25 ve Şubat 2023’te 25 baz puanlık faiz artırımlarına karar vererek federal fon hedef aralığını %3,75-4,00’e çıkaracağı yönünde. Bu yılın geri kalanında iş gücü piyasası koşullarında zayıflama işaretleri görmeyi bekliyoruz. Bu durum, açık iş sayısının azalması, işsizlik oranının yükselmesi ve ücret artış hızının yavaşlamasını içerebilir ve FOMC’nin önümüzdeki yılın başlarında politika faizlerini artırmayı durdurmasına yol açabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir