Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.830
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.830
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Stratejist, Bu Altcoin’lerden “Kaçının” Dedi ve Tahminlerini Verdi!

Bir yatırım stratejisti, hisse senetleri, lider kripto Bitcoin ve lider altcoin Ethereum satın almak için 80-20 stratejisini paylaşıyor ve neden bir ‘kripto kışı’ gelebileceğini açıklıyor. coinmuhendisi.com okuyucuları için bu işin mutfağından yetişen bir stratejistin görüşlerini derledik.

“80-20 stratejisini takip edin ve küçük altcoin projelerinden kaçının”

GameStop hisseleri patladığında ve Dogecoin gibi token’ler hızla yükselirken, yeni nesil küçük zamanlı yatırımcılar hisse senetlerine ve kriptoya bağımlı hale geldi. Bunlardan birisi de yatırım yapan bir TikTok ve YouTube influencer’ı olan Danny Devan. Ancak umut peşinde koşan akranlarının çoğu gibi değil. Danny Devan, her kripto paranın aya yöneldiğini iddia eden süslü grafiklere inanmıyor. Aslında takipçilerinin çoğu bunu duymak istemese de piyasanın çirkin bir ayı kışına doğru yönelmiş olabileceğini söylüyor:

Enflasyon, tedarik zinciri ve Fed gibi terimler üzerinden fiyat tahminlerini görmeyi seviyorlar. Sadece fiyat hedeflerini görmeyi, onlara olacakların geleceğinin söylenmesini ve renkli grafikler, çizgiler ve tablolar görmeyi seviyorlar. Bu yüzden takipçileri hala onlara bağlı. Ama sonunda olacak olan şu ki, yüzlerinde patlayacak.

Danny Devan, videolarında eğlenceye vurgu yaparak temellere odaklanıyor. Hem eğitici hem de eğlenceli videolar yapma tarzı, riske aç günlük traderların ilgisini çekmeyebilir. Ancak daha yaşlı sosyal medya kullanıcıları arasında bir hit olma eğiliminde olduğunu belirtiyor. Stratejist, “Sahip olduğum yaş aralığı genellikle 20’li yaşların ortalarından sonlarına kadar. Genç nesli atladık” yorumunu yapıyor.

Danny Devan, bir miktar nakdin %80’ini nispeten istikrarlı yatırımlara ve %20’sini kripto para birimleri gibi daha yüksek riskli varlıklara koymayı gerektiren bir strateji olan 80-20 kuralına güvendiğini ifade ediyor. Daha fazla riskten kaçınan yatırımcılar için başka bir seçenek olarak  da 90-10’luk bir bölünmeyi tavsiye ediyor.

Stratejist, yatırımcıların hem büyüme hem de değerli hisse senetlerini satın alan geniş tabanlı borsa yatırım fonları aracılığıyla %80 tarafına yaklaşabileceğini söylüyor. Diğer bir varyasyon, bir ETF’ye %40, Amazon, Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri gibi büyüyen hisse senetlerine %20 ve enerji ve finans gibi ekonomik açıdan hassas sektörlerdeki hisse senetlerine %20 koymak.

Danny Devan, yatırımcıların, özellikle kripto para birimleri söz konusu olduğunda, ne kadar oynaklıkla baş etmeye istekli olduklarını dikkatlice düşünmeleri gerektiğini vurguluyor ve kripto paralarla uğraşmayı seçenlerin bunu çok dikkatli yapması gerektiğini belirtiyor:

Buradaki anahtar, Bitcoin ve Ethereum dışında başka herhangi bir kripto paraya dokunmamaktır. Çünkü günün sonunda, beş yıl sonra, uzun vadede kimin orada olacağını biliyorsun?” İlk 10’da bu kripto paraların çoğu, son birkaç yıla bakarsanız, yok oldu. Bitcoin ve Ethereum burada olmaya devam edecek, böylece bunlara yatırım yapabilirsiniz.

Stratejist, son derece değişken altcoin projelerinde kazanan bahislerin bile uzun vadeli kayıplara yol açabileceğini hatırlatıyor. Danny Devan’a göre genç yatırımcılar, fiyatı hızla yükselen daha küçük bir altcoin projesinde büyük puanlar alırsa, bu durum onları şaşırtabilir ve hisse senedi piyasasının tipik olarak getirdiği %7 ile %10’luk kazançlara karşı duyarsızlaştırabilir:

Zihniniz yalnızca 10x artışa bağımlı, ama bu her zaman gelmeyecek.

Danny Devan: Yakında bir kripto kışına girersek şaşırmam

Yaklaşık iki yıllık coşkunun ardından, bazı analistler bir kripto para birimi balonunun patladığına inanıyor. Danny Devan, Bitcoin’in sınırlı arzının ve Ethereum’un akıllı sözleşme platformunun önde gelen iki kriptoyu sağlam yatırımlar haline getirdiğinden emin olduğunu söylüyor. Ancak son işlemler bazılarının ikinci düşünceleri olduğunu gösteriyor. Token’ler 2022’de %23 ve %35 oranında düştü. Endişeli kripto hayranları, stratejiste bu düşüşün satın alınması mı yoksa kaçınılması mı gerektiğini soruyor.

Zor bir şey çünkü bazıları ‘Hey, bu sadece derin bir düzeltme’ diyor ve bazıları ‘Hayır, bu bir ayı piyasası’ diyor. Benim düşünceme göre, bir ayı piyasasına girdik. Çünkü son birkaç boğa piyasasında gerçekleşen yarılanmayı geçen gün sayısını çoktan geçtik.

Yarılama, Bitcoin madencilerine verilen ödülde %50’lik bir azalmayı ifade ediyor. Dijital token’in arz büyümesini yavaşlatan ve teorik olarak kıtlaştıkça daha değerli hale getiren bir fenomen. Danny Devan, tarihsel olarak, Bitcoin’in yarılanmadan yaklaşık bir buçuk yıl sonra zirveye ulaştığını söylüyor.

Bitcoin’in en son yarılanması Mayıs 2020’deydi, yani bu bir buçuk yıl işareti 2021 Kasım’ın ortalarında gelecekti. Tabii ki, Bitcoin o ayın ortasında 69.000 dolarla zirveye ulaştı ve ironik bir şekilde bu fiyat, yarı yarıya indi. Stratejist, bunun dünyanın en büyük kriptosu için düşüş işareti olduğunu belirtiyor ve “piyasanın geri kalanından bahsetmiyorum bile” diyor:

Şu anda demek istediğim, zaten %15 veya daha fazla düştük ve bence birçok insan kriptoya olan ilgisini kaybediyor. Yani yakında bir kripto kışına girersek şaşırmam.

Ama Danny Devan gökyüzünün çöktüğünü düşünmüyor. Takipçilerine, neyin geleceğini tahmin etmenin bir yolu olmadığını, bu yüzden sakin olmalarını ve eğer damlaları sindirebilirlerse biriktirmelerini söylüyor.

Grubuma şunu vurguluyorum: Ayı piyasasına, boğa piyasasına girsek kimin umurunda? Sadece her gün veya her hafta biraz satın alın. Bunu hiç zaman alamayacaksınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir