Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.352
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.352
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Stop Loss Nedir ? Stop Loss Emri Verirken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

 

STOP LOSS EMRİ NEDİR ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

Türkçe de karşılığı ”kaybı durdurmak” anlamına gelen Stop loss emri ; piyasa fiyatı kullanıcının dilediği rakama ulaştığında otomatik olarak işlemin kendiliğinden kapanmasıdır. Kullanıcının buradaki tek rolü işlemin kapanacağı fiyat seviyesini yani otomatik likidasyon seviyesini belirlemektir.

Genelde ,bir varlığın çok düştüğü andaki zararını en aza indirgeyen bir metrik olarak kullanılır. Stop Loss sayesinde olası çöküşlerde bir stop loss seviyesi belirleyerek bu çöküşten en az zararla kurtulabilirsiniz. Genelde piyasada oynaklığın ,iniş çıkışların seri ve anlık olduğu anlarda en iyi traderlar bile stop loss a başvurur.

Stop Loss Nedir? Kripto Para Dünyasında Stop Loss Ne Anlama Geliyor? - CHIP Online

EN ÇOK TERCİH EDİLEN STOP LOSS ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?

Full stop loss : Bu sistemle varlığın fiyatı belirlenen seviyeye ulaştığında otomatik olarak tüm varlık o seviyeden satılmış olur.

Parçalı stop loss : Fiyat belirlenen seviyeye geldiğinde eldeki varlığın bir kısmının satılması işlemidir ve bu sistemde amaç fiyatın aniden tekrar yükselmesi durumunda yatırımcının varlığı elinde tutma çabasıdır aslında.

STOP LOSS EMRİ VERİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Stop loss koymak istiyorsanız bunun kararını ve nereye stop loss koyacağınızı işlem açmadan önce belirlemelisiniz.
Stop loss seviyesi kararını verirken  rastgele seviyeler yerine yaptığınız analizleriniz sonucu ulaştığınız seviyelere stop loss koymaya çalışın.
Kar için stop yeri değiştirmekten kaçının ,çünkü siz bunu yaptığınızda teknik analizle bulduğunuz noktadan sapmış olacaksınız ve teknik analizi gözardı etmeye başlayacaksınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir