Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.304
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.304
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Stitch Fix, beklentilerin çok altında bir raporun ardından %10 düşüş yaşadı

Stitch Fix (NASDAQ:SFIX) hisseleri, şirketin beklenenden daha zayıf sonuçlar bildirmesi ve ilk çeyrek için aşağı yönlü tahminlerde bulunmasının ardından bugün açılış öncesinde %10 değer kaybetti.

Stitch Fix dördüncü çeyrekte hisse başına 0,89 dolar zarar açıkladı ve bu rakam hisse başına 0,63 dolar zarar öngören analist tahminlerine göre epey kötü. Çeyreklik geliri ise 488,74 milyon dolarlık tahmine karşılık 481,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bu çeyrek için Stitch Fix, gelirleri 460 milyon dolar (aralığın orta noktası) olarak görüyor ve bu da yine 522,7 milyon dolarlık konsensüsün çok altında. Düzeltilmiş FAVÖK -15 milyon dolar ile -10 milyon dolar arasında görülürken analistlerin beklentisi -5,19 milyon dolar yönündeydi.

Tüm yıl bazında Stitch Fix, 2,1 milyar dolarlık tahminin epey altında kalarak 1,81 milyar dolar (orta nokta) net gelir elde etmeyi öngörüyor. Wall Street 17 milyon dolar zarar beklerken düzeltilmiş FAVÖK -35 milyon dolar (orta nokta) olarak öngörülüyor.

Bir Stifel analisti, “tut” dereceli SFIX hisseleri için fiyat hedefini 7 dolardan 6 dolara çekti.

“Freestyle uygulamasının dönüşümü, zorlu makroekonomik koşullar nedeniyle karmaşıklaşıyor. Sonuç olarak aktif müşteriler üç çeyrek üst üste azaldığı için yeni müşteri büyümesi ve dönüşümü yavaşladı. Şirketin daha güçlü kârlılık için aktif müşteri büyümesine geri dönmesi gerekecek ancak görünürlük sınırlı olmaya devam ediyor.” dedi.

Bir Morgan Stanley analisti de “Freestyle boğa vakasının giderek daha az olası olduğunu ve yapısal endişelerin devam ettiğini gösteren” bir “anlamlı gelir ve müşteri kılavuzuna” daha tanık olduktan sonra fiyat hedefini 5 dolardan 4 dolara indirdi.

Analist, müşteri notunda “Değerleme ve çok çeşitli potansiyel sonuçlar üzerine ‘eşit ağırlık’ notunda kalıyoruz.” diye yazdı.

Öte yandan Canaccord Genuity analistleri SFIX hisselerini “tut” seviyesine indirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir