Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.612
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.612
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Stellar(XLM) nedir

Finansal altyapı şu anda kapalı sistemler için oluşan bir karmaşa. Bunlar arasındaki boşluklar ve işlem maliyetlerinin yüksek olduğu ve paranın yavaş transfer edildiği anlamına geliyor. Stellar yüksek işlem maliyetini minimum ücrete düşürüp daha hızlı işlemler vadediyor. . Açık kaynak kodlu bir ödeme sistemi olan Stellar, temel amacı bankalar arası varlık transferi sağlamaktır. Uluslararası varlık transferleri bankalar üzerinden yapıldığında gerek işlem hızı gerek transfer ücretleri bakımından kullanıcıya olumsuz bir deneyim verir. Stellar(XLM) sayesinde varlık transferleri hızlı ve düşük maliyetlerle yapılabilmektedir. Üstelik XLM işlem ücreti 0,00001 XLM gibi çok düşük miktardır. Blok zinciri saniyede ortalama 80 adet transfer yapabilir. 

XLM coin aynı zamanda  Lumen olarak adlandırılır ve madenciliği yapılamaz. XLM coin piyasaya çıktığından beri  yıllık %1 enflasyon oranına sahiptir.

XLM: Stellar Lumens Continues To Build Utility in Hopes of a Rebound | InvestorPlace

 

Nasıl Çalışır

Stellar, Stellar Konsesüs Protokolü(SCP) adı verilen bir algoritma kullanır. SCP dört temel özelliğin ilke ve güvenli fikir birliği mekanizmasıdır. Protokolü 4 temel başlıkta inceleyebiliriz.

Merkezi olmayan kontrol: Herkes katılabilir ve merkezi bir otorite yoktur.

Düşük gecikme süresi: Uygulamada düğümler insanların beklediği zaman ölçeklerine göre fikir birliğine varılabilir.

Esnek güven: Kullanıcılar, istedikleri parti kombinasyonuna güvenme özgürlüğüne sahiptir.

Asimptotik güven: Parametreler, hayal edilemeyecek kadar büyük bilgi işlem gücüyle rakiplerine karşı koruma sağlamak için ayarlanabilir.

Yatırımcıları ve Ortakları

-Binance

-Gate.io

-Genesis

-Crypto.com

-Coinbase

-AnchorMXN

-Bybit

gibi firmalarla ortaklık kurmuştur.

Kim Kurdu

Stellar projesi 2014 yılında Jed McCaleb ve Joyce kim tarafından kurulmuştur. Jed McCaleb aynı zamanda projenin arkasındaki geliştiricilerden oluşan Stellar Geliştirme Vakfı’nın da kurucusudur. McCaleb, kripto sektöründe ilk büyük Bitcoin borsası Mt Gox’nun yaratıcısıdır. ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu (Cto) olan McCaleb ve avukat olan Joyce kim 2013 yılında Ripple projesinde yaşadıkları anlaşmazlıklarından sonra projeden ayrılarak beraber Stellar projesinin temellerini attılar. McCaleb ve Joyce dışında XLM ekosistemindeki diğer önemli figürler ise David Mazieres(Stellar fikir birliği protokolünün yaratıcı) ve Denelle Dixon (SDF’nin Yönetici ve CEO’su) projenin önemli isimleri arasındadır.

 

 

2022 Yol Haritaları

2022 yol haritaları üç ana başlık altında yapılandırdılar.

Ağ kapasitesini bir büyüklük sırasına göre artırarak ve güveni en aza indirmiş yeniliği mümkün kılarak ağ, ölçülebilirliğini ve ağ yeniliğini arttırmak.

Uzun vadeli bir Stellar yol haritasını bir ekosistem girdisi ve katılımı yoluyla daha fazla ağ katılımını etkinleştirmek. Ekosistem içinde daha fazla bağlılık ve sahilenme sağlamak ve ortaklıklar kurmak. Teknoloji inovasyonu, pazarlama, yatırımlar ve topluluk faaliyetleri yoluyla yeni kullanıcıları ekosistem içine katmak.

2022 yılında ekosistemlerinin yarattığı etkiyi anlamak, daha adil bir finansal sistem ve ağ oluşturmak için nereye odaklanmaları gerektiğini anlamaları için gerekli araştırmaları yapmak, çeşitlilik ve kapsayıcılığı ön plana çıkarmak için talep ve teşvik için planlar ortaya koyacaklar.

Kendi fikrime göre Stellar, temelinde birlikte çalışabilirlik ve hız bulunan zengin ve sağlam bir ağdır.Ancak yüksek rekabet ortamında kalmasını sağlamak için SPEEDEX ve diğer temel optimizasyonlar aracılığıyla ekosistemi güçlendirmeye çalışıyorlar. Stellar için en acil yenilik akıllı sözleşmelerdir. Bunun dışında Stellar Enterprise Fund ve Matching Fund arasında, ağ üzerinde daha fazla ilgi yarattılar ve ekosisteme yeni, dinamik ve yetenekli ekipler kazandırdılar. Stellar’a daha fazla yatırımcı  çekmek ve daha güçlü ilişkiler geliştirmek için  yakın zamanda duyurulan borç fonunu kullanarak 2021’deki  ivmeyi devam ettirmek  istiyorlar. Ülke düzeyinde çalışmaları için, mevcut ağ katılımcıları için genişleme yaratmaya ve uygun pazarlarda ağ etkilerine odaklanıyorlar. Meksika, Brezilya, Kenya, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkeler bu pazarlarda etkileşim görmek için ağırlık veriyorlar.

XLM’in İstatistikleri

3,041,935,841  dolar piyasa değerine sahiptir

50,001,787,576 adet toplam arzı vardır.

25,46 milyar dolaşımda XLM bulunmaktadır.

Stellar’ı Nasıl Alabilirim 

Stellar, dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir