Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.392
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.392
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Standard Chartered, Altın Fiyatları İçin Korkutan Bir Tahmin Yaptı!

Piyasalar Fed’in Çarşamba günkü para politikası toplantısının ardından Mart ayında bir faiz artırımı için zemin hazırlamasını beklerken, altın fiyatları iki ayın en yüksek seviyesini 1.850 dolar civarında test etti. Bir analiste göre, altın piyasası agresif ABD para politikası konusunda hassas davranacak.

“Altın fiyatları üzerinde keskin bir aşağı yönlü baskı oluşabilir”

Standard Chartered Bank değerli metaller analisti Suki Cooper, şu değerlendirmeleri yapıyor:

Faiz artışları ve USD gücü de dahil olmak üzere bir dizi makro rüzgarda altın fiyatlarının zaten fiyatlandığına inanırken, altın fiyat esnekliğine sahip fiziksel talepten de aşağı yönlü destek buldu. Beklenen bir artırım öncesinde yukarı yönlü ivmeyi korumak zor olabilir.

Suki Cooper, altının en büyük engelinin spekülatif konumu olduğunu belirtiyor. Altının net pozisyonu 2020’deki rekor seviyelerden keskin bir şekilde düşerken, piyasanın spekülatif pozisyonlarının hala sağlam bir şekilde boğa olduğunu söylüyor. Analiste göre, mevcut piyasa pozisyonu, 2015’teki son sıkılaştırma döngüsünün başlangıcıyla tam bir tezat oluşturuyor. Mart FOMC toplantısının yaklaşık sekiz hafta sonra olduğunu belirten analist, şu yorumu yapıyor:

2015 yılında, yönetilen para net pozisyonları, Aralık 2015 faiz indiriminden yaklaşık beş hafta önce negatif bölgeye döndü. Pozisyonlarda potansiyel bir dalgalanma, fiyatlar üzerinde keskin bir aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Suki Cooper, tarihsel olarak, altın yatırımcılarının faiz artırımından önce altına olan risklerini azalttıklarını ve döngünün altı ayında tekrar altına döndüklerinin kaydediyor. Ancak analist, piyasa beklentileri çok agresif göründüğünden bu sefer biraz farklı olduğunu da ifade ediyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Federal Rezerv, aylık tahvil alımını Mart ayında sonlandırmayı ve faiz oranlarını artırmayı planlıyor. Piyasalar 50 baz puanlık potansiyel bir hareketle fiyatlamaya bile başladı. Toplamda, piyasalar 2022’ye kadar en az üç faiz artırımı fiyatlıyor. Ayrıca, Federal Rezerv’in yıl sonundan önce bilançosunu azaltmaya başlayacağına dair beklentiler de var. Analist, piyasasını tutumunu şu şekilde açıklıyor:

Reel faizler yükselirken altın fiyatları takip etmedi, bu da altın piyasasının Fed’in artırım beklentilerine yönelik piyasa fiyatlandırması konusunda temkinli olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir