Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.781
% 2.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.781
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Standard Chartered: Altın Fiyatı 6-12 Ay İçinde Bu Seviyelerde!

Altın fiyatı, 2.070 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükseldi. 6-12 ay sonra altın fiyatlarının beklentisi nedir? Standard Chartered stratejistleri, sarı metalin bahsi geçen 2.070 doları geçmesini bekliyor. İşte bankanın son analizinin detayları…

Standard Chartered: Altının jeopolitik riske karşı etkili bir korunma olduğu kanıtlandı

İngiltere merkezli Standard Chartered’ın analistleri, altın fiyatındaki son yükselişi değerlendirdi ve “Altının önümüzdeki 6 ila 12 ayda güçlü bir performans göstermesi bekleniyor ve 2020’nin en yüksek seviyesi olan yaklaşık 2.070 doları geçebilir,” ifadelerini kullandı. Uzmanlara göre ABD dolarının önümüzdeki aylarda zirve yapması bekleniyor ve zirvenin ardından düşüş yaşayabileceğine dikkat çekiliyor. “Daha zayıf bir doların, altın için bir destek rüzgarı olduğu” da uzmanların açıklamaları arasında yer alıyor. Analistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Altın için önemli fiziksel pazarlar olan Çin ve Hindistan ekonomilerinin, pandemi azaldıkça ve Çin daha fazla büyüme teşviki uygulamaya başladıkça makul bir büyüme göreceğini tahmin ediyoruz. Nominal ABD faiz oranlarının önümüzdeki 12 ay içinde artması bekleniyor, ancak reel (net enflasyon) oranların düşük kalması muhtemel ve altın için önemli bir ters rüzgar oluşturmamalı.

Altın fiyatı için geri çekilme 1.875 dolar ile sınırlı kalabilir

Coinmühendisi.com olarak altın analizlerini daha önce de aktardığımız Standard Chartered uzmanları, Rusya’ya yönelik yaptırımların da altını güçlendirdiğini düşünüyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi neredeyse on dört gündür sürüyor ve değerli metalde yükselişe sebep oluyor. Analistler, destek seviyesinin 1.875 dolar seviyelerinde olduğu belirtiliyor. Analistlerin raporunda aşağıdaki ifadelere yer veriliyor:

Ayrıca, Rusya merkez bankasının varlıklarına yönelik son yaptırımlar ve İsviçre’nin bireysel hesap yaptırımlarına uyması, servetin nasıl ve nerede depolandığını çeşitlendirme eğilimini hızlandırabileceğinden, altının bir riskten korunma rolünün ileriye dönük olarak güçlendirildiğini görüyoruz. Yakın vadeli volatilite mümkün, ancak genel yükseliş eğilimi göz önüne alındığında, herhangi bir düzeltici geri çekilme, teknik destek ile 1.875 dolar civarında sınırlandırılmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir