Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.903
% 2.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.903
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Standard Chartered 3 Altcoin Belirledi: Bomba Tahmin Yaptı!

Lider altcoin Ethereum’un sonunda 35.000 dolara yükselebileceğini söyleyen bir kripto araştırma direktörü, en sevdiği 2 altcoin’i paylaşıyor ve kriptoyu 1999’da teknoloji hisseleriyle karşılaştırmanın aslında bir iltifat olmasının nedenini açıklıyor.

“Kripto paralar için arka planım çok, çok olumlu”

Standard Chartered’ın kripto araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, kripto paraların 1990’ların sonlarında teknoloji hisse senetlerine oldukça benzer göründüğünü söylüyor. 2000’deki kötü şöhretli teknoloji balonunun sonunda patladığının farkında olmasına rağmen Kendrick, “Bunu kullanmıyorum çünkü 2000’de teknoloji patladı, fakat daha ziyade pazarın büyüklüğü, pazarın gelişimi benzer” diyor. Kendrick şöyle devam ediyor:

O zamanlar teknolojide gördüğümüz aşırı fiyat hareketini ve katılımı gerçekten görmedik. Bu yüzden daha çok kullanıcı sayısı hakkında düşünüyorum. Ve 1999’daki kripto varlıkları, adresleri ve internet kullanıcılarının sayısı arasında çok doğrudan geçişler var. Aslında, küresel nüfusun payı açısından neredeyse tam olarak birikiyor.

Bir çöküşle bitmeyen bir kripto patlaması, dijital varlıklar için şimdiye kadar kasvetli bir yılın ardından, uzaydaki yatırımcılar için hoş bir gelişme olacaktır. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Bitcoin ve Ethereum, bugüne kadar sırasıyla %18 ve %23 düştü. Ancak Kendrick daha uzun bir zaman çizelgesine odaklanıyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Beş ya da on yılı ileri sararsak, burada çok, çok yapıcı bir zemin var. Ve örneğin Ethereum gibi şeylerdeki kullanım durumları henüz tam olarak gerçekleşmedi bile. Dolayısıyla arka planım çok, çok olumlu.

“Lider kripto 100 bin dolar, lider altcoin 10 bin dolar olacak”

Aslında o kadar olumlu ki, Kendrick’in Bitcoin ve Ethereum için 2022 fiyat hedefleri sırasıyla 100.000 dolar ve 10.000 dolar. Bu kriptolar için yaklaşık %150 ve %250’lik bir artış anlamına geliyor. Kendrick, uzun vadede, Reuters’in ilk olarak Eylül 2021’de bildirdiği bir fiyat hedefi olan Ethereum’un on kattan fazla yükselebileceğine inandığını doğruluyor ve şunları söylüyor:

Önceki Bitcoin yarılanma döngülerinde olduğu gibi, şimdi bunun ikinci yarısına girdiğimizi ve bu düşüş sinyali olduğunu söyleyen bir dizi piyasa yorumcusu var. Ben bu mantığa katılmıyorum.

Peki Bitcoin ve Ethereum aya nasıl ulaşacak?

Geoffrey Kendrick, Bitcoin ve Ethereum’un önceki trade döngülerinden ‘çok farklı sürücülere sahip olduğundan’ emin, bu yüzden bu yıl toparlanacaklarını düşünüyor. Kendrick, Bitcoin ve Ethereum için belki de en önemli katalizörün, geçen Kasım ayından bu yana büyük düşüşlerine rağmen kriptolara akıllı para akışı olduğunu söylüyor ve 2010’ların sonlarında durumun böyle olmadığını belirtiyor:

Kurumsal para geliyor ve en agresif haliyle Bitcoin ve Ethereum’da %50’den fazla olan satışa rağmen gelmeye devam ediyor. Yani benim için ‘Bu sefer farklı’.

Araştırma başkanı, Bitcoin’in sonunda dünya varlıklarının yaklaşık %2’sini oluşturan küresel olarak tanınan bir değer deposu haline gelmesi durumunda fiyat tahmininin üst sınırına ulaşabileceğini söylüyor. Ancak önce, kripto paranın banka hesabı olmayanları bankaya yatırmaya devam etmesi ve ‘gerçek bir peer-to-peer işlem çözümüne’ dönüşmesi gerektiğini ekliyor.

Bu arada Kendrick, Ethereum’un uzmanların ‘Birleştirme’ olarak adlandırdığı yaklaşan bir ağ yükseltmesinden faydalanması gerektiğini kaydediyor. Kendrick, dolaşıma giren yeni ETH token’lerinin sayısını azaltmak için ayarlanan etkinliğin kripto piyasası için kritik olduğunu ve yeni bir yatırım dalgasına yol açabileceğini vurguluyor ve bundan sonra, Ethereum’un en iyi token unvanını alabileceğini ifade ediyor. Kendrick, görüşünü şu şekilde detaylandırıyor:

“Bunun, orta vadeli Ethereum değerlemesinin Bitcoin’i geçmesi olasılığını açtığından şüpheliyim. Bunun için almanız gerekir. Bu yüzden yıl sonu hedeflerim 100.000 dolar ve 10.000 dolar, bu da 10’a 1’dir. Fiyatın yaklaşık %16’sına ulaşmanız gerekiyor, ki bunun 2023’te gideceğimiz yer olduğundan şüpheliyim.”

İzlenecek iki ‘Ethereum katili’ altcoin

Kendrick, Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra özellikle iki altcoin üzerinde gözünün olduğunu söylüyor: Polkadot (DOT) ve Aavalanche (AVAX). Kendrick, bu iki ‘Ethereum katili’nin, Ethereum’un birleşmesi yaklaşırken hala dikkate alınmaya değer olduğunu belirtiyor. Kendrick’e göre yatırımcılar ‘Tam olarak Etherum’un yaptığını yapmayan bir şey üzerinde yükselişe geçmek’ isteyebilirler.

Kendrick, farklı Blockchain’leri birbirine bağlamayı amaçlayan multi-chain bir protokol olan Polkadot’un kısmen popüler olduğunu çünkü Ethereum’un ortak yaratıcısı Gavin Wood tarafından kurulduğunu ifade ediyor. Kripto araştırma başkanı, Ethereum birleşmesi gerçekleştiği için para-chain’ler konusunda olumlu olduğunu da belirtiyor.

Kendrick, “Polkadot, cross-chain bağlantılar oluşturmaya yönelik bir tür temel kullanım durumu göz önüne alındığında, potansiyel bir yararlanıcı orta terim olarak katman olanlar açısından muhtemelen benim için öne çıkıyor. Bu muhtemelen, katman boyutlarında ilk 10 veya 20’ye göre 1 numaralı seçimim olurdu” diyor.

Avalanche, Ethereum’a doğrudan bir rakip olduğu düşünüldüğünde Kendrick’ten daha temkinli bir tavsiye alıyor. Yine de, bir kripto yatırımcısı her ikisine de sahip olabileceğinden, iki tokenin birbirini dışlaması gerekmediğini kabul ediyor. Kendrick, “Ethereum’a benzer bir şey olması açısından, aslında Avalanche çok severim. Aslında, Avalanche’ın yine de iyi olabileceğini düşünüyorum” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir