Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.372
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.372
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Staking ve Farming nedir? Aralarındaki farklar nelerdir?

STAKING VEYA  FARMING NEDİR, ARALARINDA Kİ FARK NELERDİR  ?

Staking ve Farming, diğer finansal piyasalarda kullanılan paritelerle karşılaştırıldığında pasif gelir elde etmenin farklı yollarındandır.  Bazen terimler birbirinin yerine kullanılır hatta  Stakingi  Farming’in alt kümesi olarak da düşünebilirsiniz.

Her iki parite de son derece cazip olabilecek getiri oranları sunar. Farming ile Staking arasında karar vermek, yatırımcının bilgi düzeyine kazanımlarına ve portföyü için neyin doğru olduğuna karar verebilmesine bağlıdır.What Are The Differences Between Staking And Farming?

Kripto para yatırımcılarının pasif gelir elde edebilmeleri için Staking ve Farming konuları oldukça önemlidir. Yatırımcıların bu gelir kalemlerinden faydalanabilmeleri için pek çok merkezi ve merkeziyetsiz borsa Staking ve Farming havuz imkanları sunmaktadır.

Farming Nedir?

Farming, sahip olduğunuz kripto para varlıklarını belli havuzlara ekleyip, önceden belirlenen APY oranlarına göre kripto para kazanabileceğiniz bir yöntemdir. Farming (çiftçilik) denmesinin nedeni, “ektiğiniz” yani farming pool’a eklediğiniz kripto paranın belli bir süre sonra “mahsulünü topladığınız” yani ilk bakiyenizi artırdığınız için bu söylem kullanılmaktadır.

Sistem nasıl işliyor ?

Likidite havuzunda kilitli olan Varlıklar , alım satımı, borç vermeyi ve ödünç almayı kolaylaştırmak için kullanıldıkları bir DeFi protokolüne likidite sağlamaktadır . Platform, likidite sağlayan yatırımcılara likidite havuzundaki paylarına göre ödeme yapar. Farming bu yüzden likidite madenciliği olarak da bilinir. Likidite havuzuna ne kadar fazla sermaye sağlanırsa, kazanacağı ödüller de o kadar yüksek olur.

Staking Nedir, Nasıl Yapılır? | Coinex

Staking Nedir?

Staking, bir blokzinciri ağını destekleme ve kripto varlıklarınızı bu ağa taahhüt ederek işlem doğrulamaya katılma işlemidir . Hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanan blokzinciri ağları tarafından kullanılır. Yatırımcılar, blok ödüllerinin dağıtılmasını beklerken yatırımlarından faiz kazancı elde ederler.

Merkeziyetsiz bir borsada (DEX)  Farming ile likidite sağlayabilmek için, kripto para sahibi olmanız gerekmektedir. Ödüller daha sonra yatırılan likidite miktarına göre ödenir. Ek gaz ücretlerine mâl olsa da fonlarınızı sıklıkla bir Farming havuzundan diğerine taşımak genellikle kazancınızı artırabilir. Sonuç olarak Farming tarafında aktif olmanız, Stake ederek elde ettiğiniz kazançtan daha fazlasını elde edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir