Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.922
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.922
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Square, ismini Block olarak değiştirdi: Jack Dorsey kripto iddiasını artırıyor mu?

Investing.com – Jack Dorsey, Twitter’daki görevinden istifa ettikten sonra CEO’luk yapmaya devam ettiği Square’a daha çok yoğunlaşacağının ilk sinyallerini veriyor. Twitter CEO’luğundan ayrıldıktan birkaç gün sonra Dorsey, bugün Square’in adının “Block” olarak değiştirileceğini açıkladı. 

Bu isim değişikliği önemli bir Bitcoin savunucusu olarak bilinen Jack Dorsey’nin -marka ismindeki uyumluluktan dolayı- kripto paralar ve Blockchain’e daha fazla yoğunlaşabileceği fikrini akıllara getirdi.

Square, isim değişikliğinde Facebook’un izinden gidiyor

Bilindiği gibi yakın zamanda Facebook’tan da benzer bir hareket gelmiş ve sosyal medya devi adını Meta olarak değiştirmişti. Şimdi Facebook’un bu politikasını takip eden Jack Dorsey, daha çok bir ödeme şirketi olarak bilinen Square için daha farklı planları olduğu izlenimini veriyor. Zira Square bünyesi altında bu yıl satın alınan müzik platformu Cash App, Tidal ve TBD54566975 adlı Bitcoin ödemeleri destekli finansal hizmetler sunan şirketler de bulunuyor.

Square CEO’su Jack Dorsey konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin yeni ismiyle daha da güçlenme hedefleriyle orantılı olarak ekonomiye erişimi artırmaya olanak tanıyacak araçlar oluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ekonomiye erişimi artırmaya yönelik hedef ve yeni ismin kripto para ve Blockchain teknolojisiyle uyumlu olması, Dorsey’nin önümüzdeki dönemlerde kripto para endüstrisinde ağırlığını artırmaya yönelik hamleler yapabileceğine dair yorumlar gelmesine neden oldu. 

Jack Dorsey kripto alanında faaliyetlerini artıracak mı?

Jack Dorsey, yıllardır Bitcoin ile ilgili olumlu yorumlar yapmaya devam ediyor, hatta bu yılın başlarında katıldığı Bitcoin konferansında en büyük kripto parayla ilgili olarak “Hayatım boyunca üzerinde çalışacak daha önemli bir şey olacağını düşünmüyorum.” açıklamasını yapmıştı. Ayrıca Square’in bilançosunda Bitcoin tutan kurumsal şirketlerden biri olduğu da biliniyor. Square portföyünde son verilere 220 milyon dolar maliyetli 8.027 Bitcoin bulunduğu biliniyor.

Square’in kripto para ile ilişkili faaliyetleri arasında Cash App uygulamasıyla Bitcoin ticareti yapılabilme imkanı sunulurken geçtiğimiz yaz döneminde şirketin Blockchain tabanlı bir kripto para borsası oluşturma amacıyla bir birim kurduğu duyurulmuştu.

Square, Twitter’dan daha değerli hale geldi

İki gün önce CEO’luk görevinden istifa ettiği Twitter’ı kuran 4 kişinden biri konumunda bulunan Dorsey, ismini “Block” olarak değiştirdiği Square’i 2019 yılında kurdu. Twitter, dünya çapında daha çok bilinen bir şirket olsa da 12 yıl önce kurulan Square, bu zaman zarfında Twitter’dan daha değerli bir şirket haline geldi. 2021’in 3. çeyreğinde açıklanan verilere göre Square’nin yıllık kazancı 16,7 milyar dolar, satışlardan elde edilen gelir ise 537 milyon dolar olarak belirtildi.

Square isim değişikliğinin 10 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. İsmi “Block” olarak değiştirilecek olan şirketin borsa sembolünün ise “SQ” olarak kalmaya devam edeceği ifade edildi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version