Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.234
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.234
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Spotify, yapay zeka şirketi Sonantic’i alıyor

Spotify, metinden çok gerçekçi görünen, ancak simüle edilmiş insan sesleri oluşturmak için bir yapay zeka motoru inşa eden Londra merkezli girişim olan Sonantic’i satın alacağını duyurdu.

Sonantic, oyun ve eğlence ortamları için yapay zeka tabanlı gerçekçi ses hizmetleri oluşturmak üzere kurulu bir teknoloji girişimi. Sonantic, Top Gun Maverick’te Val Kilmer’in sesini hayata geçirmeye yardımcı olmuştu.

Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

Sonantic, EQT Ventures, Entrepreneur First (EF), AME Cloud Ventures, Horizons Ventures’tan Bart Swanson, Twitch’ten Kevin Lin, Jeremy Jap, Charles Jolley ve bir yatırımcı grubundan yaklaşık 3 milyon dolar fon toplamıştı. Ayrıca, satın almanın zamanlamasının ne olduğu ve daha fazla bağış toplama arayışında olan başlangıçtan mı yoksa yüksek profilli film gösteriminin başarısı mı yoksa tamamen başka bir şeyden mi geldiği açık değil.

Spotify Kişiselleştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ziad Sultan “Sonantic’in yapay zeka ses teknolojisini Spotify platformuna getirme ve kullanıcılarımız için yeni deneyimler yaratma potansiyeli konusunda gerçekten heyecanlıyız. Bu entegrasyon, kullanıcılarla yeni ve daha da kişiselleştirilmiş bir şekilde etkileşim kurmamızı sağlayacak.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir