Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.097
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.097
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Spectral Finance Nedir?

Spectral Finance Nedir?

Spectral Finance Nedir?

Merhabalar, bugünkü konumuz Spectral Finance. Spectral Finance kredi riski analizi yoluyla blok zincirde sermaye verimliliğini kolaylaştıran programlanabilir bir kredi itibarı ekosistemi yaratır. Web3’teki kredi riskini değerlendirmek için altyapı geliştirerek programlanabilir kredi değerliliğine sahip yeni bir varlık sınıfı için çerçeve oluşturuyor.

Spectral’ın ilk ürünü, borç verenlere borçlu riskini değerlendirmek için gelişmiş bir mekanizma sağlayan ve kullanıcıya blok zincirindeki kimlikleri ve takma adları üzerinde tam kontrol sağlayan zincir üstü bir kredi puanıdır.

Spectral’ın kurucu ortağı ve CEO’su Sishir Varghese, “Programlanabilir kredi itibarı için altyapı oluşturmak, özel ve topluluk merkezli kredi uygulamaları tasarlayan bir ekosisteme doğru ilerlemeye başladığımızda tamamen yeni araçlar için zemin hazırlıyor” diye açıklamada bulunmuştur.

Spectral’ın zincir üstü kredi riski değerlendirmesi, FICO puanı gibi geleneksel zincir dışı araçların ötesinde yenilikler sunuyor.

Spectral

NASIL ÇALIŞIYOR?

Bugün olduğu gibi, geleneksel finans piyasalarında kredi itibarı statiktir ve şeffaf olmayan kurumlar tarafından dayatılıyor. Spectral Finance Ethereum programlanabilir para fikrini sürdürmek için akıllı sözleşmelerden ve bir blok zincirinden yararlanırken, Ethereum’un yeniliklerini temel alıyor ve programlanabilir kredibilite ve itibar için aynı hedefe ulaşmak için çalışıyor.

Çok Varlıklı Kredi Riski Oracle veya MACRO Skoru aracılığıyla borç verenlerin borçluların riskini değerlendirme yöntemlerini genişletmek ve iyileştirmek için çalışılıyor. Zincirdeki verilerden yararlanarak, borç verenler daha iyi kararlar almalarına olanak tanıyarak kredibilitesi hakkında kapsamlı bir görüş elde edebilir ve borç alanlar finansal fırsatlara kolayca erişebilir.

Yukarıda bahsedilen analize ek olarak, Karşılıksız Kredi veya NFC’ler kavramı da Spectral Finance için geçerlidir. NFC’ler, kullanıcıların cüzdanları bir araya getirmelerine ve zincir üstü işlem geçmişlerini tek bir birleştirilebilir varlığa (erc-721) senkronize etmelerine olanak tanır.

MAKRO Puanları NFC’ler ile eşleştirildiğinde, programlanabilir kredibiliteli yeni bir varlık sınıfı için çerçeve ortaya çıkıyor. Böylelikle, birleştirilebilir bir varlık olarak zincir üstü işlem geçmişi, web3 ekosisteminde finansal uygulamaların ötesinde yeni bir ilkel sunuyor.

SPECTRAL FİNANCE DESTEKÇİLERİ VE GELECEĞİ

Sosyal Sermaye Ortağı Andy Artz, “Spectral, kredi puanlarının hesaplanma şeklini dönüştürmek için blok zinciri teknolojisinden yararlanan bir yenilikçidir. Şirketin kredibilite için gerçek bir oyun değiştirici olduğuna inanıyoruz ve onları heyecan verici bir büyüme yörüngesi olarak gördüğümüz şeyi ileriye taşımayı dört gözle bekliyoruz” açıklanmasında bulunmuştur.

Spectral, önde gelen bir kripto odaklı melek yatırımcı ve inşaatçı grubu tarafından destekleniyor. Mariano Conte (eski adıyla MakerDAO), Stani Kulechov (Aave), Andre Cronje (Yearn Finance), Richard Ma (Quantstamp), Diogo Monica (Anchorage) Andy Bromberg (Eco ve CoinList), Kain Warwick & Jordan Momtazi (Synthetix), DeFi Alliance, Rarestone Capital, New Form Capital, Maven11, OP Crypto, Folius Ventures ve diğerleri bu gruba dahildir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir