Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.016
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.016
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Son Çöküşü Bilen Ekonomist: Altın’da Bunu Yapan Kazanır!

2021’in son haftalarında yaşanan piyasa çöküşünü doğru bir şekilde tahmin eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni görüşleriyle gündeme geldi. Uzman isim, düşüş beklentisinin sürdüğüne dikkat çekerek yatırım yaparken sepet yapılması gerektiğini ortaya koydu. Bu noktada altın, gümüş, TL, döviz varlıklarına dikkat çekti. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, en son yorumlarını aktardı

İslam Memiş, Ocak ayından bu yana TCMB’nin faiz kararına ve 26 Ocak’ta gerçekleşen Fed toplantısına dikkat çektiğini dile getirdi. Bu süreçte faiz kararlarında bir değişiklik olmayacağını ve bu nedenle panikle alım satım yapılmaması gerektiğini belirtti. Sosyal medyadaki manipülatif haberlere önem verilmemesi gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, Şubat ayında kurda düşüş beklediğini söyledi.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizleri artırmayacağının zaten bilindiğini, bunun bir sürpriz olmadığını söyleyen Memiş, Mart ayındaki faiz artırım sürecine işaret etti. Ancak “dolar uçacak” diyenlere karşı temkinli olunması gerektiğini belirtti. Dolarda düşüş yaşanacağını öngörmeye devam ettiğini belirtiyor. Ancak söz konusu düşüşün kritik olmayacağını, çünkü sepetimizde döviz, altın, gümüş ve TL gibi varlıklar olduğu sürece fiyat hareketlerinin önemsiz olacağına dikkat çekiyor.

Bir aydır yaşanan düşüşlerde bu varlıklarla sepet yapıp fiyat hareketinin değerlendirildiğini belirten uzman isim, bu sepetin arkasındaki gayesini “Türkiye’de hiç bir yatırımcının tek bir enstrümana bağlı olarak aylarca beklemesini önlemek, bir yatırımcıdan döviz alıp aylarca yükseldiği zaman düştüğü zaman panik alımları panik satışları yapmasının önüne geçmek,” olarak açıklıyor. Sepet yapanın şanslı olduğunu belirten İslam Memiş’e göre “Sepet yapan huzurlu bir uyku, rahat bir nefes, iyi bir yatırımcı alışkanlığını kazanmış olur.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir