Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.968
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.968
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Solana Yöneticisi FTX’in Çöküşüne Rağmen Platformun Hala Yeni Kullanıcılar Kazandığını Söyledi

Solana

Solana Vakfı’nın strateji ve iletişim müdürü Austin Federa’ya göre kripto borsası FTX’in batması Solana ağının gelişmesini engellemedi.

Federa, Salı günü verdiği demeçte, FTX iflasına rağmen Solana ağının zincir içi faaliyetlerinde bir artış gördüğünü söyledi.

Federa, “Gördüğünüz şey, hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin ağ üzerinde inşa etmeleri için gerçek bir kalıcı güç” dedi.

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, Solana’nın büyük bir destekçisiydi ve Kasım ayındaki bir Solana blog yazısına göre, Bankman-Fried’in de sahibi olduğu ticaret şirketi olan Alameda Research, platformun bir test ağıyla ilk kez yayına girmesinden altı ay sonra vakıftan ve kardeş şirketi Solana Labs’tan 58 milyon dolardan fazla SOL token satın aldı.

Federa, bu “ilk ilginin” yararlı olduğunu ve bazı Solana tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin ekosistemden ayrılmasıyla ağın yükselişine ve şimdi de kargaşasına katkıda bulunmuş olabileceğini söyledi.

“Solana’ya Katılımlar Sürüyor”

Bununla birlikte Federa, DeGods ve Y00ts gibi değiştirilebilir olmayan token (NFT) projeleri ayrılsa bile geliştiricilerin ağa katılmaya devam ettiğini söyledi. Federa, “airdrop” ile tokenlarının büyük bir kısmı Solana kullanıcılarına gönderilen ve Salı günü SOL’u %20 yükselten NFT projesi Bonk’u (BONK) örnek gösterdi.

Federa, “Ağın performansına ve gücüne ihtiyaç duyan herhangi bir projenin Solana’dan göç ettiğini görmüyorsunuz,” dedi.

“Yalnızca Solana üzerinde inşa edebileceğiniz pek çok şey var ve bu geliştiriciler burada inşa etmeye devam ediyor.”

FTX ve Alameda’nın Solana’ya büyük bir desteği vardı. Bu destek iflas süreci başladığında Ftx’in ve kardeş şirket Alameda’nın  ellerinde büyük oranda SOL token tutmasıyla beraber Solana’da büyük düşüşlere sebebiyet verdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir