Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.691
% 5.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.691
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Solana Ekosistemine Coinbase desteği geliyor

Investing.com – ABD merkezli büyük kripto para borsası Coinbase’in kripto cüzdan hizmeti halihazırdaki Ethereum, Avalanche, Polygon ekosistemlerini desteklerken bu ağların yerel tokenlerinin yanına Solana ekosistemindeki tokenlerinin de ekleneceği açıklandı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase (NASDAQ:COIN), bu hafta yaptığı açıklamada Solana için destek eklediğini duyurdu. Bununla birlikte, yatırımcılar artık cüzdan hizmetinin desteklenen tüm ağlarında tutulan tokenlerinin yanı sıra Solana (SOL) ve Solana ekosisteminde yer alan tokenleri de (SPL) cüzdanlarına ekleyebilir.

Coinbase cüzdan desteği, çoklu cüzdan yönetimine gerek kalmadan farklı ağlarda bulunan kripto varlıkların yönetimini kolaylaştıracak. Bunun bir başlangıç olduğu dile getirilirken resmi site üzerinden yapılan açıklamaya göre Coinbase cüzdanının kullanıcıların Solana uygulamalarına bağlanabilmesi ve Solana tabanlı NFT’lerini direkt olarak Coinbase cüzdan uzantısı aracılığıyla görüntüleme ve yönetme gibi özelliklerle Solana ekosistemine daha fazla entegrasyon planlanıyor. 

Coinbase Cüzdan uzantısı, şu an Ethereum, Avalanche, Polygon, BNB Chain gibi diğer ağları destekliyor. Kripto platformu, Solana ekosistemi desteğinin de eklenmesiyle Web3 alanında baskınlığını artırma niyetini ortaya koyuyor. 

Solana ekosisteminde son durum

Solana ağında şu an 7 milyar dolara yakın toplam kilitli değer bulunuyor. Solana, DeFi, NFT ve Web3 sektörüne dahil 1.400’ün üzerinde projeyle en hızlı büyüyen Blockchain’lerden biri olarak görülüyor. Serum platformu ise Solana ağında yüzde 14’lük hakimiyet oranıyla en baskın proje olarak gözüküyor. Solana ağında kilitli toplam değer 9 Kasım’da 15 milyar dolar ile zirve gördükten sonra Kasım – Aralık ayında zirve bölgesinde kaldıktan sonra düşüşe geçerek toplam değerinin yarısını kaybetti.

Coinbase Ürün Müdürü Adam Zadikoff, Solana’nın kripto endüstrisine düşük ücretler ve hızlı işlemlerle daha fazla insanın erişmesine olacak tanıdığını söylerken Web3 için önemli bir deneyim olduğunu söyledi.

Solana Fiyatı ne durumda?

Solana, bu hafta 80 doların hemen altında dip gördükten sonra 91 dolara kadar yükselirken yüzde 16’yı bulan değer artışı gördü. SOL/USD, 90 dolar seviyesine tutunamayınca bugün satış ağrılık olarak devam ediyor ve 85 dolara kadar geriledi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir