Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.082
% 5.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.082
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Şoke Eden Olay: Bitcoin’leri İçin Karısını Kaçırdılar!

Suçlular, gösterişli kripto holder’larını kolay hedefler olarak görüyor ve bu, rahatsız edici bir dizi şiddet içeren soygunlara neden oluyor. Suçlular, Rocelo Lopes’e karısını rehin aldıklarını söylediler ve fidyeyi Bitcoin ile ödemesini istediler.

Bitcoin ve kripto zenginleri suçluların yeni hedefi haline geldi

O zamanlar 46 yaşındaki kripto para girişimcisi olan Rocelo Lopes, Nisan 2017’de bir akşam erken saatlerde, Bitcoin olarak ödeme yapılması istenen bir fidye telefonu aldı. “Bu sadece başka bir dolandırıcı. Bu benimle dalga geçmeye çalışan biri” diye düşündü ve telefonu kapattı. Yine de ailesinin hizmetçisini kontrol etti. Hizmetçi, 32 yaşındaki eşinin, kızını birkaç saat önce aile evinden okula götürdüğünü ancak eve hiç gelmediğini söyledi. Sonrasında karsının fidye için kaçırıldığı doğrulandı.

Bitcoin önderliğinde kripto para patlaması, yeni bir zengin yarı ünlüler sınıfı yarattı. Kripto üzerine erken bahisler yapan yatırımcılar ve teknisyenler artık devrim niteliğinde finansal peygamberler olarak selamlanıyor ve ani servetin cazibesiyle yaldızlanıyorlar. Bu süreçte, bazıları fırsatçı suçluların başlıca hedefleri haline geldi. Güvenlik uzmanları, yatırımcılar ve uzaydaki diğerleri, basit soygunlardan ev işgallerine, adam kaçırmalara, işkenceye ve kripto sahiplerini hedef alan fiziksel suçlara yeterince dikkat edilmediğini söylüyor.

Bu tür saldırılar, yeni finansal güvenlik ve mahremiyet seviyelerinin yüksek olduğunu iddia eden Blockchain tabanlı dijital para birimlerinde temel bir zayıf bağlantıyı gösteriyor. Kripto para birimlerinin bütünlüğünü destekleyen tüm karmaşık kriptografik matematik için, silahlı biri sizi kendinizinkini vermeye zorlarsa, bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Gizlilik odaklı bir teknoloji uzmanı ve Bitcoin savunucusu olan Jameson Lopp, kripto para birimi kullanıcılarına yönelik fiziksel güvenlik tehditlerini izlemeyi alışkanlık haline getirdi. Kripto sahiplerini hedef alan fiziksel saldırıları, swatting girişimlerinden adam kaçırmalara ve daha fazlasına kadar takip ediyor. Son birkaç yılda medyada halka açık olarak bildirilen yaklaşık 100 olay tespit etti ve mağdurların suçluların daha fazla dikkatini çekmek istememesinin bir sonucu olarak bu sayının büyük olasılıkla ciddi bir eksik sayı olduğuna inanıyor.

Jameson Lopp’un listesi, dünya çapındaki farklı şiddet çeşitlerine kapsamlı bir başlangıç ​​niteliğinde. Şifrelerini vermesi amacıyla onu ikna etmek için Tinder randevusunda uyuşturulmuş bir adam. Kuzey İngiltere’de, sosyal medyada kripto trade kazançları hakkında övündükten sonra dövülen ve fidye için tutulan 14 yaşındaki bir okul çocuğu. Hollanda’da bir dijital trader, 2019’da evine giren ve kripto varlıklarını teslim etmeye zorlamak için 4 yaşındaki kızının önünde elektrikli matkapla işkence yapan polis kılığında saldırganlar tarafından hedef alındı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir