Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.880
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.880
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Societe Generale: Altın Fiyatları Bu Seviyeleri Kıracak!

Fransız yatırım bankası Societe Generale’deki (SocGen) emtia analistlerine göre, altın fiyatları için 2.000 doları aşmanın hala bir yolu var. Hatta Fed yıl boyunca agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam etse bile.

Societe Generale: Altın fiyatları, 2.100 dolar olacak

Banka, Çarşamba günü en son emtia görünümünü yayınladı. Analistler altın fiyatları tahminlerini yükselttiler. Değerli metalin 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar ortalama 2.100 dolar civarında olacağını öngörüyorlar. Bununla birlikte, banka fiyatların gelecek yılın ikinci çeyreğine kadar 1.800 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Bu yüzden bu durumun, altın için yüksek su işaretini temsil etmesi muhtemel.

Analistler, altın piyasasına hakim olan en önemli faktörün reel faiz oranları olduğunu söylüyor. Bu bağlamda şu açıklamayı yapıyorlar:

Para ve maliye politikasının enflasyon kadar hızlı olmasa da sıkılaşmasını bekliyoruz. BU yüzden çok yakın vadede hala destekleyiciyiz.

Güncellenmiş görünüm, Federal Rezerv’in enflasyonu soğutmak için agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesiyle ortaya çıkıyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed, Çarşamba günkü toplantısında politika faizini 75 baz puan artırdı. Ayrıca piyasalar, Temmuz’da da 75 baz puanlık bir artış ihtimalini %100 olarak fiyatlıyor.

“Jeopolitik belirsizlik altın fiyatları için destekleyici olacak”

Bununla birlikte SocGen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan jeopolitik belirsizliğin altının güvenli liman cazibesini desteklemeye devam edeceğini söylüyor. Son olarak, Fransız bankası artan hisse senedi piyasası oynaklığının altın fiyatını yıl boyunca daha da yükselteceğini öngörüyor.

Öte yandan analistlere göre, hem hisse senetleri hem de tahviller çökerken, altın %2,3 daha yüksek YTD’yi öğütüyor. Analistler, yatırımcıların, hisse senetlerinden/tahvillerden uzaklaşarak, risklerini çeşitlendirmek için altın varlıklarını artırdığını belirtiyor.

SocGen’e göre altın fiyatları gelecek yıl düşecek

Ancak analistler, daha yüksek altın fiyatlarının uzun vadede sürdürülebilir olmayacağını kaydediyor. Banka, enflasyon baskılarının soğuması ve jeopolitik gerilimlerin hafiflemeye başlamasıyla, altın fiyatlarının gelecek yılın sonuna kadar 1.600 dolara düşeceğini tahmin ediyor.

SocGen, enflasyonun sıcak kalacağını söylüyor

SocGen ekonomistleri tahminlerini %6,6’dan %7,6’ya yükselttiler. Bu, Fed’in yetişmemesi beklenen artırımlarıyla birleştiğinde, altın için negatif reel oranların mükemmel bir karışımını yarattı. Ekonomistler üçüncü çeyrekte ABD 10 yıllık nominal faizlerinin ortalama %3,25 olarak tahmin ediyor. Bu nedenle reel faizlerin kısa vadede derinden negatif seviyelerde kalması gerektiğini söylüyorlar.

Yatırım talebi altın fiyatlarını yönlendirmeye devam edecek. Analistler, 2022 yılına kadar altına dayalı borsada işlem gören fonlara sağlam bir yatırımcı ilgisi görmeyi beklediklerini söylediler. Banka, altına dayalı ETF’lerin bu yıl 350 ton artacağını öngörüyor.

Enflasyon baskısına bakıldığında, SogGen, petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara ve hatta varil başına 200 dolara kadar yükselme potansiyelini görüyor. Bu yüzden artan fiyatlar konusunda şahinliğini koruyor. Analistler, bu fiyatların sürdürülebilir olmayacağını ve nihayetinde talep yıkımına yol açacağını da sözlerine ekliyor. Bu kapsamda şu açıklamayı yapıyorlar:

Üçüncü çeyrek için petrol için tahminimiz 130 dolar/varil. İleriye dönük ürün çatlaklarına dayanarak, varil başına eşdeğer ürün fiyatı endişe verici bir şekilde 200 dolar/varil’e yakın. 150 dolar/varillik yukarı yönlü riskimiz geçerse, ürün fiyatlarının bu fiyat seviyesini kolayca aşması mümkün. Ancak, bu kesinlikle ürün talebinin yok olmasına neden olur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir