Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.008
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.008
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SKALE Network Nedir? SKL Nasıl Alınır?

SKALE Network nedir? SKALE Network (SKL), elastik blok zincir modeli aracılığıyla Ethereum Blockchain’e ölçeklenebilirlik getirmeyi amaçlayan bir kripto para projesidir. Bu makalede SKALE Network nedir, ne sunar, SKL nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

SKALE Network nedir?

2020 yılında piyasaya sürülen SKALE Network, Ethereum blok zincirinin ölçeklenebilirliğini artırmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Amacına uygun olarak Ethereum ana ağının üzerine inşa edilen proje, elastik blok zincir isimli bir model ile çalışmaktadır. Kullanıcılar, SKALE ağı aracılığıyla merkeziyetsiz modüler protokollerden, uygulamalardan ve bulut ürünlerinden yararlanabilir. Platformun SKL coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunur. Bu kripto para, ağ içerisinde çeşitli işlemleri gerçekleştirmek ve gelir elde etmek için kullanılır.

SKALE Network, işlem hızını artırmanın yanı sıra gecikmeyi azaltma ve işlem ücretlerini neredeyse sıfıra indirme gibi hedeflere de sahip. Ağdaki Kullanıcılar, oldukça hızlı ve ucuz olan Solidity akıllı sözleşmelerini devreye alarak oluşturdukları dApp’leri daha avantajlı bir biçimde çalıştırabilir. Platformun bir “Blockchain geliştirme” ürünü de bulunur. Kullanıcılar, bu ürün aracılığıyla birkaç satır kod ile modüler protokoller oluşturabilir. Bunun yanında SKALE, geliştiriciler için bulut hizmetleri de sunmaktadır. Geliştiriciler, yüksek güvenlikli ve şifreli depolama alanları satın alabilir. Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan proje, saniyede 2.000 işlem gerçekleştirebilmektedir.

SKL coin nedir? Ne için kullanılır?

ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturulan SKL coin, SKALE Network projesinin yerel kripto para birimidir. Maksimum arzı 7 milyar adet olarak sınırlandırılan SKL, ağın yönetişim tokeni görevi görür. Tokeni elinde bulunduran kullanıcılar, onları harcayarak ağ yönetiminde oy hakkı elde edebilir ya da topluluğa değişim için teklif sunabilir. Ethereum Mainnet’e bağlanabilen SKL coin, ağ içerisinde çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkar.

Geliştiriciler, merkeziyetsiz uygulama ve protokollerini ağ üzerinde geliştirmek için SKL coin ile abonelik satın almak zorundadır. Bunun yanında merkeziyetsiz ve yüksek güvenlikli depolama alanlarını satın almak için de SKL kullanılır. SKL sahipleri, varlıklarını stake ederek pasif gelir elde edebilir. Ağın Blockchain geliştirme ürününe de SKL aracılığıyla erişilir. Kullanıcılar, ağ üzerinde gerçekleştirdikleri işlemler karşılığında ortaya çıkan işlem ücretlerini SKL coin ile öder. Yazının yazıldığı sırada SKL coin, 656,8 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 104. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %50’sine denk gelen 3,47 milyar SKL dolaşımda bulunuyordu.

SKALE Network (SKL) coin nasıl alınır?

Tokenin listelendiği bir kripto para borsasına üye olan kullanıcılar SKL coin’i satın alabilir. Listeleme yapan büyük ve güvenilir borsalar arasında Binance, OKX, FTX, DigiFinex ve CoinTiger bulunur. SKALE Network projesiyle ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni elde edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir