Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.816
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.816
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Sızan Bu Belgeler, Bitcoin, SHIB ve Altcoin’leri Uçurdu!

İddialara göre ABD Başkanı Joe Biden’ın kriptoyla ilgili yürütme emri, 9 Mart Çarşamba günü planlanan varışından sadece bir gün önce sızdırıldı. Bitcoin ve altcoin meraklıları, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in yorumlarına erişebildi. Bu haberin ardından kripto para birimlerinde artış gözlemlendi. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

ABD Hazine Bakanı, Biden’ın Bitcoin ve altcoin kararını “tarihi” olarak nitelendirdi

Salı günü geç saatlerde yayınlanan ve daha sonra bölümün web sitesinden kaldırılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Biden’ın tarihi yönetici kararının kripto para politikasına koordineli ve kapsamlı bir yaklaşım gerektirdiğini” belirtiyor.  Yellen, kripto para yürütmesine dair aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Bu yaklaşım, ülke, tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayabilecek sorumlu inovasyonu destekleyecek. Ayrıca yasadışı finansman, tüketici ve yatırımcıları koruma ve finansal sisteme ve daha geniş ekonomiye yönelik tehditleri önleme ile ilgili riskleri de ele alacaktır.

Hazine Bakanlığı bu kararda nasıl bir rol oynayacak?

Yellen’ın açıklamalarına göre Hazine Bakanlığı “paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında bir rapor hazırlamak için kurumlar arası meslektaşlarıyla ortak olacak”. Hazine ayrıca “kripto paraların potansiyel finansal istikrar risklerini değerlendirmek ve uygun önlemlerin alınıp alınmadığını değerlendirmek için Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’ni toplayacak” ve sağlam standartlar ve eşit bir oyun alanı geliştirmek için uluslararası ortaklarla beraber çalışacak”.

Son raporlar, Biden’ın yönetici emrinin, tümü birden fazla ABD devlet dairesi ve kurumunda kripto para birimlerini incelemeye odaklanan çeşitli bileşenlere sahip olacağını gösteriyordu. Spesifik konular arasında merkez bankası dijital para birimi ve kripto para birimlerinin çevresel etkisi yer alıyor.

Yellen’ın açıklamasının gündeme sızmasıyla Bitcoin (BTC), neredeyse 42.000 dolara ulaştı. Yazım sırasında 41.728 dolardan el değiştiriyor ve son 24 saatte yüzde 8 değer kazandı. Toplam kripto para piyasasının değeri de yüzde 7.5’lik bir yükseliş yaşayarak 1.9 trilyon dolara yükseldi. İkinci en büyük kripto para birimi ETH ise 3.000 dolara yaklaştı. SHIB, 0,00002425 dolara yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir