Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.972
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.972
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

“Siyah Kuğu Felaketleri” Ünlü CEO: Altın ve Bunlardan Alıyorum!

Enflasyonun hızla artmasıyla birlikte birçok yatırımcı güvenli limanlara yatırım yaparak portföylerini ‘riskten arındırıyor’. “Portföyümü önemli ölçüde risksiz hale getirdim” diyen Cambridge House CEO’su Jay Martin, bir miktar gayrimenkul, altın ve Bitcoin satın aldığını ve nakit varlığını artırdığını söylüyor. Ünlü CEO’ya göre, bir cep dolusu nakit olmadan, ortaya çıktıklarında bu yüksek fırsatları kovalayamazsınız. Jay Martin’in yatırım stratejisini ve tercihlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Yatırımcılar, son 24 ayda olanlar yüzünden altın için sorgulayıcı olmamalı”

Gayrimenkule yatırım yapmakla ilgili olarak Jay Martin, gayrimenkulün onun güvenli yeri olduğunu söylüyor:

Bütün ana konutlarımda ipotek borçlarımı agresif bir şekilde ödüyorum, ancak bazıları ucuz borçtan yararlanmam gerektiğini savunuyor. Katılmıyorum, çünkü iç huzuru seviyorum. Paranın ne kadar ucuz olduğu umurumda değil. Evimdeki artan eşitliği seviyorum.

Ünlü CEO, altına bakış açısını ve altının hala enflasyona karşı güvenli bir liman yatırımı olarak kabul edilip edilmediğini anlatıyor:

5.000 yıllık bir tarih, yüzlerce imparatorluğun yükselişi ve düşüşü ve binlerce piyasa döngüsü var. Yatırımcılar, son 24 ayda olanlar yüzünden altının değerini sorgulamamalı. Gerçekten önemli olan zaman ufku ve neden bir varlığa sahip olduğunuzu bilmek. Bunlar şimdi mülk satın almayı tercih etmemin sebepleriyle aynı. Konut fiyatları biraz çılgın olsa da, bunları satmayı düşünmüyorum. Altınımı satmayı düşünmüyorum.

“Şu anda etrafıma bakıyorum ve herkes kızgın ve inanılmaz derecede bölünmüş durumda” diyen Jay Martin, ‘Siyah Kuğu’ olaylarının doğasının tahmin edilemez olmaları olduğunu söylüyor:

Hisse senedi piyasaları çılgın, değişken ve hala aşırı değerli. Fiyatta değer düşüklüğü olan bir şey bulmak zor. Soru, yatırımcıların ne satın alması gerektiği ve çok fazla fırsat yok. Bu patlama noktasının ne olacağını bilmiyorum ama patlamayı tetikleyecek gerilim her yerde.

Çoğu ekonomist, şu anda yatırımcılar için en büyük riskler olarak ABD dolarının değer kaybetmesini ve yükselen enflasyonu görüyor. Ancak Jay Martin, bu riskleri ekonomiye yönelik gerçek tehditler olarak görmüyor:

Enflasyondan çok, tedarik zinciri sorunlarına odaklanıyorum. Fiyat noktaları açısından en çok etkilenen şey budur. Mallara fiyatlarından daha çok erişim konusunda endişeliyim. Paranın hızının yavaşlamaya devam ettiğini görüyorum. Faiz artışları görmemiz bekleniyor ve bu ekonomiyi soğutabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir