Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.207
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.207
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Şirket Korkuttu: Düşüş Endişesiyle Bu Altcoin’den Satabiliriz!

Bir Lido Finance çekirdek geliştiricisi, uzun süreli bir piyasa gerilemesi durumunda, yönetim platformundan hazine fonlarının 10.000 Ethereum (ETH) satmasını isteyen bir teklif sundu. Bu miktar, lider altcoin projesinin mevcut fiyatıyla 17 milyon dolara denk geliyor. İşte detaylar…

Lido Finance, altcoin satışı mı gerçekleştirecek?

Kadmil olarak bilinen geliştirici, Lido DAO (LDO) olarak bilinen yönetişim platformunun, önümüzdeki iki yıl boyunca Lido’nun operasyonlarını ödemek için ETH’sinin yaklaşık yarısını stablecoin’lerle çeşitlendirmesini tavsiye etti. “DAI’ye 10.000 ETH hazine fonu satmayı teklif ediyoruz. Bu, protokol bakım bütçesinin 50 kişilik ekip ve operasyon giderleri için yaklaşık iki yılı kapsamalıdır” dedi. Kadmil, gelecekte ETH’nin fiyatının ABD doları karşısında düşmesi durumunda DAO’nun operasyonel genel giderler ve DAO katkıda bulunanların geri ödemeleri için çok daha az kaynağa sahip olacağı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Lido Finance, kullanıcıların sermaye verimliliği için stake edilen tokenlerinin değerini ortaya çıkarmasına olanak tanıyan bir likit stake protokolüdür. Şu anda Ethereum’da önde gelen sıvı staking protokolüdür. Lido DAO şu anda hazinesinde toplam 230 milyon dolar tutuyor. Buna 166 milyon Lido DAO (LDO) tokeni (183 milyon dolar), 20.940 ETH (39 milyon dolar) ve 3836 staked ETH (7 milyon dolar) dahildir.

Geliştirici, ayı piyasasından korunmaya çalışıyor

Kadmil’e göre, Lido, operasyonel giderlerini USDC gibi ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenmiş olan stablecoin’lerle öderken, LDO tokenları yalnızca likidite sağlayıcılarını ve sevk ikramiyelerini ödüllendirmek için kullanılıyor. Bu nedenle teklif, stablecoin rezervlerini oluşturmak için stake edilmemiş Ethereum varlıklarının yalnızca yarısını satmaya odaklandı. Aynı zamanda teklif, DAO’dan kendi LDO yönetişim tokenlarından hiçbirini satmamasını istedi, çünkü bu fiyat üzerinde “gereksiz fiyat baskısı” yaratacaktır.

Bu teklifin zincirleme bir oylamaya mı konulacağı yoksa sonunda onaylanıp onaylanmayacağı henüz belli değil. Bunun ardından, Lido’nun ETH’ye maruz kalmayı azaltma ve uzun süreli bir ayı piyasası durumunda güvenli oynama isteğini gösteriyor. Ancak Ethereum fiyatı zaten yıllık bazda yüzde 40’ın üzerinde düştü. Piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, yüzde 6.9’luk değer kaybı ile 1.771 dolardan işlem görüyor. ETH, geçtiğimiz 7 gün boyunca yüzde 11.3 değer kaybı yaşarken son 14 günde yüzde 10.3 düşüş yaşadı. Bu sırada Lido DAO’nun LDO tokenı ise yazım sırasında yüzde 7.3’lük bir düşüş ile 1.02 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir