Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.854
% 2.15
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.854
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Singapur’un Kripto Parayı Yasaklamak Gibi Bir Planı Yok

Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) genel müdürü Ravi Menon, Singapur’un dünyanın bir numaralı blockchain merkezi olarak konumunu güçlendirmeye odaklandığını vurguladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg Crypto tarafından yapılan habere göre Menon, kriptoyu yasaklamanın ülke için iyi bir seçenek olmadığını ifade etti.

MAS genel müdürü Menın, Çin gibi bir baskı uygulamaktansa, Singapur’un kripto ile ilgili risklerle mücadele etmek için güvenliklerini arttıracağını vurguluyor.

MAS, bu stratejinin bir parçası olarak, lisans almak isteyen kripto işletmeleri için belirli standarttaki gereksinimleri savunmayı sürdürecek.

“Burada bir şube açmak için 160 tanesine ihtiyacımız yok. Yarısı yapabilir ancak bunu çok yüksek standartlarla gerçekleştirmek durumundalar. Bunun çok daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum”

Ülkenin son derece katı bir lisanslama politikası söz konusu. 2020-2021’de yüzlerce başvuru yapılsa da yalnızca üç şirket MAS tarafından lisanslanmayı başardı.

Yerel Ekonomide Kriptonun Önemi

Menon, Singapur’da bazı kripto varlıkların benimsenmesinin önemini vurguladı. Ona göre kripto segmenti istihdam ve katma değeri yaratıyor. Bu da tüm ekonomi sektörü için verimli.

Bununla birlikte Singapur, 2 Eylül 2021’de Binance‘i KYC politikası ile ilgili problemler sebebiyle kısıtladı. Şirket CEX ve SGD işlem çiftlerini kaldırmak durumunda kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir